Es posposa la presentació del llibre “Dies que duraran anys”

Finalment, el fotoperiodista Jordi Borràs no serà, avui a Vilassar de Mar, per presentar el seu llibre “Dies que duraran anys” i tampoc ha pogut fer l’entrevista amb Vilassar Ràdio, i que estava pactada des de feia dies. Tant l’acte que s’havia de celebrar avui al vespre a l’Ateneu com la conversa que s’havia d’emetre dins del nostre magazín matinal “La ràdio a la fresca” es posposen fins nova data. El motiu, l’agressió que Borràs va patir dilluns a mans d’un agent de la Policia Nacional de paisà.

Aquest matí des de Vilassar Ràdio ens hem posat en contacte amb Jordi Borràs, ja que estava prevista la seva intervenció en directe per parlar de la presentació del llibre, però el mateix Borràs ens ha emplaçat a la setmana vinent ja que per ara no farà cap declaració a cap mitjà de comunicació.

El CDR de Vilassar de MAR, que organitzava l’acte, ha emès un comunicat en el qual expliquen que ajornen la presentació del llibre “Dies que duraran anys“. I és que, aquest dilluns al vespre, quan Jordi Borràs tornava de cobrir l’acte de presentació de la nova plataforma política que impulsa Carles Puigdemont, Crida Nacional, va ser agredit al carrer Capellans de Barcelona.

Un individu el va reconèixer i el va increpar amb crits de “Viva Espanya i Viva Franco“, segons el fotoperiodista i testimonis presencials, i el va colpejar repetides vegades provocant-li lesions a la cara. Quan Borràs reclamava la presència policial, l’agressor es va identificar com a policia. El fotoperiodista i l’agent s’han denunciat mútuament. És per això, que la defensa de Borràs fa una crida per tal que testimonis i persones que hagin pogut recollir testimonis gràfics de l’agressió ho enviïn al correu electrònic info@nemesi.cat.
.
Avui, a l’Ateneu, s’havia de presentar el famós llibre “Dies que duraran anys“. Jordi Borràs, amb la seva càmera de fotos, s’ha convertit en un testimoni dels fets més importants de la història recent de Catalunya. En aquest Dies que duraran anys, que el mateix autor defineix com “la tardor més bèstia de les nostres vides“, el fotoperiodista fa un recull d’imatges que van des de l’aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat Jurídica el setembre de 2017 a la repressió policial el dia del referèndum de l’1 d’octubre.

L’obra acaba amb la manifestació de suport als presos polítics i exiliats que es va celebrar el passat 7 de desembre a Brussel·les. Un llibre, el Dies que duraran anys, que comptarà amb una segona part amb tot el que està passant aquest 2018. De moment, destacar que ha estat el segon llibre en català més venut en el gènere de no ficció.

Al marge de la seva feina com a fotoperiodista, Borràs és molt actiu a twitter on no es cansa de denunciar agressions feixistes a través de l’etiqueta Alerta Ultra.

Foto: http://www.mercatllibre.cat