Nou acte per demanar la llibertat dels presos polítics

Ahir al vespre la plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari d’un emotiu acte de reivindicació en què es demanava un cop més, l’alliberament dels presos polítics. Justament ahir, dia 16, que feia 6 mesos dels primers empresonaments.

Els dies 2 i 16 de cada mes la secció local de l’ANC, el CDR Vilassar de Mar i l‘Associació Catalana pels Drets Civils convoquen concentracions per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i ahir no en va ser una excepció. L’acte, que va omplir la plaça de gom a gom, va començar amb l’actuació dels grallers i la lectura del manifest conjunt reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels polítics exiliats.

Seguidament la soprano vilassarenca Rosa Mateu, va interpretar “El cant dels ocells“, acompanyada al piano per Teresa de la Torre, una cançó que va emocionar als assistents i especialment a les parelles de Joaquim Forn i Raül Romeva, presents a l’acte. Laura Masvidal i Diana Riva no es van cansar de donar les gràcies per les mostres de suport que reben contínuament. Elles apart de viatjar setmanalment a Estremera per visitar durant 40 minuts els seus respectius marits, no paren de fer actes, de fet només dissabte passat en van participar a 15.

En el decurs de l’acte es van recollir fons amb la venda de productes i els donatius que el públic feia, precisament dipositant-los amb una de les urnes que es va fer servir l’1 octubre.

Rosa Mateu i Teresa de la Torre van tornar a l’escenari per interpretar més cançons, acompanyades també pel cor Voxpel. Els critas de “Llibertat llibertat” donaven escalf a l’acte i especialment a Laura Masvidal i Diana Riva.
Finalment es va fer conjuntament el cant de “Mai Caminaràs sol“, la versió catalana, de “You never walk alone“, que van popularitzar els Menaux a trua i el Cant dels Segadors.