Manel Moya no seguirà a la Unió Esportiva

Manel Moya, el fins ara entrenador del primer equip de la UE Vilassar de Mar, no seguirà com a tècnic a partir del 30 de juny. El president de l’entitat de casa nostra, Vevi Ramon, ho ha confirmat en la visita d’aquest dimarts al “Parlant de tot”, als estudis de Vilassar Ràdio on ha donat la cara i ha explicat el perquè del descens de categoria. La temporada vinent, l’equip militarà a la Primera Catalana, lliga duríssima en la qual només puja el campió i el segon classificat promociona.

La UE ha tingut una dinàmica molt complicada aquesta temporada. Diumenge passat es certificava matemàticament el descens de categoria després de per perdre per 0-4 contra el Vilafranca. Era reblar el clau. La crònica d’una mort anunciada des de principis d’any, tal i com reconeix el mateix president de l’entitat.

Ara arriba el moment de fer balanç. En president Vevi Ramon no s’amaga. No és el seu estil. Admet que tot ha sortit malament, aquest 2018 ha estat nefast, últims, menys golejadors i un dels més golejats de la sempre difícil categoria. La temporada vinent, a encarar la Primera Catalana amb positivisme però tothom té molt clar de la dificultat de l’ascens que és un objectiu que es marquen tot i que no és la màxima prioritat del club, aquesta prioritat s’emmarca en seguir potenciant el futbol base de l’entitat.

S’haurà de fer neteja? A en Vevi Ramon se li acumula la feina de despatx de moment no parla de baixes ni fitxatges de jugadors, però pel projecte nou se sap que no es comptarà amb l’entrenador vilassarenc Manel Moya, el fins ara entrenador dels blanc-i-vermells no seguirà després d’una conversa amb el president aquest mateix dilluns al vespre, en el que la confiança i l’amistat els va fer posar les cartes damunt la taula i arribar a l’acord de deixar l’equip el proper 30 de juny.

El tècnic, exjugador de l’entitat i entrenador en vàries fases, és precisament l’entrenador que va fer possible l’ascens de categoria, el retorn a la 3a divisió el 2012. De fet Moya en els vint anys que porta a les banquetes mai havia patit un descens. Inclús després del partit de diumenge va dir assumir la seva culpa, la dels jugadors i va eximir el club de tota responsabilitat
dient que s’havia fet tot el possible. Moya va dir que es sentia capaç de seguir i intentar l’ascens la temporada que ve, tot i així Vevi Ramon ho tenia clar:

Em sap molt greu, és una decisió difícil, ens coneixem de tota la vida, però en el futbol manen els resultats. Vevi Ramon, President UE. Vilassar de Mar

De fet, la directiva sempre ha confiat en Manel Moya. És més, el van ratificar quan el propi mister va presentar la seva dimissió fa uns mesos al camp de l’Horta

Amb tot, no hi ha crisi institucional. Aquesta és la bona notícia a la qual s’ha d’aferrar la família de la Unió Esportiva. El club funciona bé i el futbol base segueix amb total normalitat i amb molt bona salut, s’espera que el segon equip pugui mantenir la categoria.

La bona feina feta des de la UE dóna els seus fruits. Tant és així que porter del Benjamí A Joel Rodríguez marxarà al Girona la propera campanya. N’ hi haurà més, avança en Vevi Ramon. Barça, Espanyol i Damm també tenen els ulls posats en el planter blanc-i-vermell.

Ara, el primer equip mirarà d’acabar de la manera més digne possible la competició. Aquest diumenge reben al Xevi Ramon el Castelldefels.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.