Actes en motiu de la vaga feminista del 8 de març

Unes 200 persones s’han aplegat aquest migdia a les 13h a la plaça de l’Ajuntament donant suport a la vaga feminista convocada per aquest 8 de març. Els actes, a Vilassar de Mar han començat a les 10h davant la biblioteca municipal on s’ha fet un taller de pancartes, seguidament s’ha desenvolupat una cercavila per diferents carrers del poble, una cercavila que ha acabat a la plaça de l’Ajuntament on s’ha llegit un manifest que hem pogut escoltar en directe a través de Vilassar Ràdio.

De fet aquest matí, el “Parlant de tot“, el magazín de l’emissora municipal, ha fet un especial en motiu del Dia Internacional de la Dona, i des de primera hora ha comptat amb les representants de l’assemblea de dones de Vilassar de Mar, Zenaida Serrano, Marta Flores, Míriam Sánchez i Sílvia Llobet. També ha estat entrevistada la representant de Viladona, Montse Centelles. Per l’estudi també ha passat la regidora de serveis socials, igualtat, família, gent gran i promoció de la salut, Núria Arasa.

A les 11h hem rebut a l’estudi les actrius Mayte Carreras i Cristina Solà, que dissabte (20h) dins els actes del Dia de la Dona, actua a l’Ateneu Vilassanès amb l’obra”Ruth i Mercè separades, i què?”.

S’ha tancat el programa amb la visita especial de la vilassarenca Gemma Altell, que ha parlat del dia en general, i la seva visió sobre el feminisme des de la seva vessant de dona i que professionalment es dedica aquest sector des de fa molts anys i també recordant la tertúlia jove que vam fer fa poques setmanes amb l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Vilatzara i en la que vam parlar d’igualtat de gènere.

Les activitats a Vilassar han seguit amb un dinar a la plaça de l’Ajuntament i seguidament la concentració per anar a Barcelona a la manifestació convocada a la capital catalana.

Podeu consultar aquí les activitats previstes a Vilassar els propers dies.