25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violencia envers les dones

El diumenge 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i a Vilassar de Mar, com cada any, aquesta data es commemora amb diverses activitats reivindicatives. proposades per tant l’Ajuntament com per entitats com Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar. Vilassar Ràdio s’hi ha afegit un any més a aquesta celebració, emetent en directe aquest divendres 23 de novembre, el magazine matinal, Parlant de Tot, a peu de carrer des de la unitat mòbil, ubicada a la cruïlla entre Avinguda Montevideo i Narcís Monturiol.

L’espai, presentat per Jaume Cabot, ha reunit un grapat de convidats a la parada de prevenció i sensibilització en matèria de violència masclista que ha estat ubicada al cor comercial del nostre municipi, justament al davant del Mercat Municipal, organitzada per l’Ajuntament. A l’espai, s’ha entrevistat l’entitat Viladona. 

El programa ha comptat , entre d’altres, amb les opinions especialitzades de la psicòloga vilassarenca Gemma Altell, que ha parlat de la xerrada que va fer el passat dilluns a biblioteca municipal “ Adolescència, oci nocturn i violències sexuals: el miratge de la igualtat” i de la jurista del SIAD Jennifer Álvarez que ha explicat la sentència de La Manada, tema que va tractar en una xerrada que va fer a la biblioteca dimecres passat. També hi ha participat la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Núria Arasa.

Els Mossos d’Esquadra, la Policía Local de Vilassar de Mar, el Cap Doctor Masriera i els serveis socials de l’Ajuntament han participat en una taula rodona al voltant de la violència masclista.

A la 1 de la tarda d’aquest divendres, a la plaça de l’Ajuntament, s’ha realitzat la lectura del manifest de rebuig a la violència masclista.

Les activitats del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, al nostre poble, es van iniciar el passat el 14 de novembre a les 6 de la tarda amb una sessió de cinefòrum organitzada per Viladona, que es va fer a la Biblioteca amb la pel·lícula “Custòdia compartida”, de Xavier Legrand, pel·lícula guanyadora del premi del públic al millor film europeu en el Festival de Sant Sebastià 2017. Després es va celebrar col·loqui al voltant del contingut del film

El passat dilluns 19 novembre es va fer a la Biblioteca Ernest Lluch una xerrada de l’Espai Família, organitzada per l’Ajuntament, que va tractar sobre “Adolescència, oci nocturn i violències sexuals: el miratge de la igualtat”, a càrrec de Gemma Altell Albagés, psicòloga social.Dos dies després, organitzada per l’Ajuntament, tenia lloc a la Biblioteca una xerrada sobre la sentència de “la manada”, a càrrec de Jennifer Álvarez Ruiz, jurista del SIAD.El passat dijous, a les 7 del vespre, Viladona organitzava a la Sala Maria Roser Carrau la projecció del film “La Chana”, de Lucija Estojevic, guanyador del premi del públic IDFA d’Holanda i premi Gaudí 2018 al millor documental. Després es va realitzar un col·loqui sobre el contingut del film.

Pel que fa a les activitats d’aquest cap de setmana, dissabte 24 novembre, l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar organitza una performance, a les 12 del migdia davant del Mercat Municipal i a la 1 de la tarda, al carrer Sant Joan i a les 6 de la tarda, a la Sala Maria Roser Carrau, organitzada per l’Ajuntament, projecció de cinema infantil, amb la pel·lícula “Els Increïbles II”. Després xocolatada gratuïta per a tothom.  Diumenge 25 novembre, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Sala Maria Roser Carrau, escenificació de l’obra de teatre Inèrcia, de la cooperativa Cúrcuma. Després, debat sobre la violència masclista i l’abús sexual. El preu de l’entrada és de 3 euros. La recaptació serà donada a una entitat social que treballa en la lluita contra la violència masclista. L’acte està organitzat per l’Ajuntament.

Cal destacar que durant el mes de novembre, hi ha hagut activitats als instituts Vilatzara i Pere Ribot, com representacions de teatre i tallers de prevenció de la violencia masclista, i al Tucutuc, amb l’activitat “Paraules que fan xarxa”.