25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Dissabte 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. A Vilassar de Mar s’està desenvolupant des del passat 10 de novembre un ampli ventall d’activitats, organitzades per la Regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Família, Gent Gran i Promoció de la Salut i l’entitat local Viladona per celebrar aquest dia, amb el lema “No a la violència masclista”.

 

Avui divendres 24 de novembre al matí es realitza una edició especial de l’espai “Parlant de tot” des de la unitat mòbil ubicada al Mercat Municipal, presentat per Jaume Cabot, i en la mateixa zona s’ha instal•lat un photocall. A la 1 de la tarda hi haurà la lectura del manifest contra la violència de gènere a la plaça de l’Ajuntament. El manifest es torna a llegir aquesta tarda, en aquest cas, a ¼ de 7 del vespre, amb l’acompanyament musical de l’alumnat del curs de guitarra del PDC, al local municipal de la plaça Carles Trias, 43.

 

Des de la regidoria de serveis socials, igualtat, família i gent gran es va organitzar, per una banda, el dilluns 20 de novembre un taller de prevenció de violències de gènere per identificar les seves manifestacions en l’adolescència, recomanat a famílies de secundària, i per altra part, des del 20 de novembre fins a l’a l’1 de desembre, tallers i activitats amb l’alumnat dels instituts Vilatzara i Pere Ribot sobre prevenció de violència masclista.

 

Demà dissabte d’11 del matí a 1 de la tarda, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Ernest Lluch, es podrà visitar una exposició de fotografies de l’Efecte Jove 2017, fetes per l’alumnat de batxillerat que van formar part del grup Allibera’t dels instituts Pere Ribot i Vilatzara, que explicaran la seva experiència i el grup feminista Histèrika Lilith dinamitzarà un espai de debat.

 

Diumenge 26 de novembre, a la Sala Cultural Maria Roser Carrau, 2/4 de 6 de la tarda, s’escenificarà la peça “La Marina i el somni de volar,” representació teatral de la companyia NS danza. Esta recomanat per a tota la família en format de conta contes, danses del món i titelles. En finalitzar l’acte, hi haurà xocolatada.

 

Pel que fa a Viladona, va organitzar una taula rodona sobre violència masclista a la Biblioteca el 10 de novembre a 2/4 de 7 del vespre que va comptar amb la participació dels regidors i regidores del consistori, moderada per la periodista Marta Carreras i dimecres 22 de 6 a 8 del vespre un taller d’autodefensa. L’entitat amb la col·laboració de Bar Xivarri, ubicat al carrer Sant Pau 23, organitza un vermut solidari dissabte 25 de novembre a 2/4 de 2 de la tarda, amb l’actuació de la formació musical “En veu baixa”. Hi haurà tapa solidària de musclos amb salsa. Diumenge 26 de novembre, a les 7 de la tarda al Bar de Mar, concert solidari del grup Les Violines. Els beneficis econòmics de les dues activitats aniran destinats a una casa d’acollida de Mataró. El dijous 30 de novembre hi haurà a la plaça de l’Ajuntament a les 7 de la tarda la concentració organitzada per l’entitat que de forma mensual es repeteix cada últim dijous de mes a la plaça de l’Ajuntament per aturar els feminicidis. Es realitzarà amb l’acompanyament musical de la violista, Núria Pinyol, professora de l’Aula de Música. Finalment, cal destacar que l’entitat, el 20 desembre a les 6 de la tarda, farà la sessió de Cinefòrum amb “El secreto d’Esma”, que estava programada per al dia 8 de novembre i que es va ajornar amb motiu de la vaga general que va haver-hi.

 

El 13 de desembre, l’Ajuntament té previst presentar el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

 

Finalment, destaquem que les Joventuts d’ERC van organitzar al Casal Popular Atzari aquest passat dijous 23 de novembre una xerrada sobre protecció jurídica davant casos de violència masclista a càrrec de Carla Vall, advocada de Iridia i especialitzada en violència masclista. L’acte va incloure la lectura del manifest contra la violència de gènere.