Diumenge 26 de març, XVI Desfilada canina

Diumenge 26 de març l’associació Amics dels Animals celebrarà a les 11 del matí a la plaça Picasso de Vilassar de Mar la XVI edició de la “Desfilada de gossos”, amb l’objectiu de donar-los en adopció. El lema per aquest any és “Grans gossos per a grans persones”, ja que, desfilaran els gossos més veterans i que necessiten una segona oportunitat per estar en família. La desfilada s’acompanyarà d’un concurs de gossos amb família en les següents modalitats: el gos més maco, el més simpàtic, el més original i el més semblant al seu amo. També hi haurà tallers per a nens dins d’una temàtica animalista i divertida.

Cal destacar que aquest any es compta amb la participació de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (spAm) , ja que actualment els gossos perduts o abandonats de Vilassar de Mar van a les seves instal•lacions. Tots els beneficis que es recaptin es donaran a l’spAm de Mataró.
L’associació Amics dels Animals de Vilassar de Mar és una organització sense ànim de lucre que es va fundar l’any 1998 i que fins l’actualitat compta amb un grup de voluntaris que vetllen per les necessitats i el benestar dels animals abandonats.
L’any 2008 l’Ajuntament de Vilassar de Mar va firmar conveni amb l’spAm de Mataró, que va passar a ser la responsable de la recollida i manteniment dels animals domèstics trobats a Vilassar de Mar. En aquell moment Amics dels Animals es va fer càrrec únicament dels gossos que hi havia a les seves instal·lacions, del seu manteniment, alimentació i de la gestió i seguiment de les adopcions. La seva activitat s’emmarca en el DL 2/2008 del 15 d’abril, amb el que tota adopció realitzada es formalitza necessàriament amb un contracte d’adopció, identificació de l’animal mitjançant el xip i l’esterilització.
El refugi es va tancar a l’estiu del 2016 i actualment l’ associació destina els seus recursos, principalment, al manteniment i control de les colònies de gats de carrer i a donar suport actiu a l’spAm, entre d’altres, en la difusió dels animals domèstics trobats al nostre municipi. En relació a les colònies de gats de carrer, la protectora col·labora amb l’spAm per coordinar la recollida dels gats trobats i ajudar en la gestió de les adopcions, d’acord amb el programa CER (captura, esterilització i reintroducció) i dóna un suport econòmic en totes les despeses veterinàries. D’altra banda, hi ha una col•laboració amb l’Ajuntament en la mediació de les problemàtiques i casos de denuncia d’animals domèstics a fi de trobar una solució satisfactòria.
Cal destacar el servei telefònic de l’associació, que funciona les 24h els 365 dies de l’any, i la tasca de difusió i conscienciació. En aquest sentit s’estan portant a terme projectes encarats als més menuts per a treballar en la tinença responsable d’animals domèstics.
Finalment cal destacar que la Societat Protectora d’Animals de Mataró fa difusió de la seva tasca dia a dia a l’espai “Peluts”, produït des de Mataró Ràdio i que també ’es pot escoltar altres emissores, entre les quals Vilassar Ràdio, que l’emet els dimecres de 17:30 a 18:30 hores.