1.900 persones s’han vacunat contra la grip fins ara a Vilassar de Mar i Cabrera de Mar

cap-1.JPG1.900 persones s’han vacunat fins ara contra la grip a l’àrea de Vilassar de Mar i Cabrera de Mar. Això suposa que s’ha vacunat el 39 % de la població de risc, segons dades facilitades pel CAP Doctor Masriera. La campanya de vacunació contra la grip continua a tot Catalunya fins el 30 de novembre. Les persones que es vulguin vacunar han de telefonar per reservar dia i hora al 902 111 444


A la campanya d’enguany s’aplicaran de forma gratuïta prop de 1.500.000 dosis de vacuna antigripal, tant en persones pertanyents a grups de risc com en els altres grups de població a qui va adreçada
La vacunació antigripal s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip com són:
– Persones de 60 anys d’edat o més.
– Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
– Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, inclòs l’asma.
– Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (inclosa la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloses les causades per medicació o pel VIH).
– Infants i adolescents (dels 6 mesos als 18 anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar una síndrome de Reye després de la grip.
– Dones embarassades (L’administració de la vacuna es considera segura en les embarassades).
També s’adreça als individus o grups que poden transmetre la grip a persones d’alt risc com són:
 
–  Professionals sanitaris tant de l’atenció primària com l’hospitalària.
– Treballadors d’institucions com residències geriàtriques o centres de malalts crònics, que tinguin contacte amb pacients o residents.
– Personal que presta assistència domiciliària a individus d’alt risc (infermeria, treballadors voluntaris, etc.).
– Persones que conviuen amb persones d’alt risc (inclosos els infants).
Altres grups als quals es recomana la vacunació són:
– Persones que efectuen serveis essencials per a la comunitat, per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, etc.
– Viatgers internacionals: persones dels grups de risc no vacunades durant la temporada gripal i que es dirigeixin a zones tropicals en qualsevol època de l’any o a l’hemisferi sud entre els mesos d’abril a setembre.
En les epidèmies anuals de grip, cada any emmalalteix entre un 5 i un 20% de la  població. Aproximadament un de cada quatre processos respiratoris amb febre poden ser deguts a la grip. Les persones que pateixen malalties cròniques poden necessitar ser hospitalitzades en cas de contreure-la.
La vacuna antigripal és la millor mesura per prevenir tant la grip com les complicacions derivades. Les vacunes actuals estan molt purificades i gairebé no donen reaccions locals ni generals.

Leave a Reply