19 famílies de Vilassar de Mar s’han quedat sense plaça, per al curs que ve, a la Bressoleta

Un total de 19 famílies empadronades a Vilassar de Mar s’han quedat sense plaça, per al curs vinent, a la Bressoleta, l’Escola Bressol Municipal de Vilassar de Mar. Després del sorteig de places que es va celebrar el passat 10 de juny, ara no tenen on deixar nens i nenes i no poden conciliar. Asseguren que, des de l’Ajuntament, els han argumentat problemes de contractació i de pressupost, que no s’acaben de creure. Hem escoltat les seves raons i, en properes edicions d’aquest informatiu, donarem veu a la regidora d’Ensenyament Carla Fernández, per tal que reculli el guant. La Mireia Pallés i l’Aida Punsola, en representació de les 19 famílies, han vingut a la ràdio. En el nostre matinal, “Parlant de tot”, han posat números a la situació.

En el cas d’Infantil 1 expliquen que s’han cobert les 36 places ofertades, però que 38 famílies (19 de les quals són de Vilassar de Mar) no han pogut entrar. En el cas de lactants, diuen les dues representants, han quedat sense plaça sis famílies, la meitat de les quals són del nostre municipi. En el cas d’Infantil 2, set nens i nenes han quedat fora, un dels quals és de Vilassar de Mar.

Les dues representants recorden que, un cop fet el sorteig, van veure que 19 famílies del nostre poble, en el cas d’Infantil 1, es quedaven fora.

Han explicat que durant la jornada de portes obertes  els van comentar que hi havia espai als dos equipaments que té l’escola per a rebre pràcticament  a tots els infants.

Tant Pallés com Punsola, en la seva condició de representants, no creuen que es tracti d’un problema d’espai.

Remarquen que, per obrir una altra línia, serien necessàries dues tècniques en educació infantil més. Confessen que no entenen com s’ha arribat a aquesta situació.

Consideren que l’Ajuntament té un control, via padró, de quants infants han nascut el 2023, que serien les places de I1 i han afegit que hauria d’haver hagut una previsió amb temps.

Les famílies s’han organitzat, han contactat amb diferents grups municipals i, també, amb el govern. Han afegit que han intentat contactar amb el Síndic de Greuges.

Expliquen que algunes famílies, pràcticament a títol individual, sí que han tingut algun contacte amb la regidora d’Ensenyament. Demanen una trobada amb la Carla Fernández a qui, des d’aquí, li obrim micròfons.

Consideren que, des de l’administració, davant d’aquesta problemàtica,  es passen la pilota els uns als altres.

Més enllà del problema que tenen, alerten que les normes de les escoles bressol no permeten preinscriure un infant que encara no ha nascut. És el cas de nens i nenes nascuts al juliol o a l’agost. Al gener, 16 setmanes després, s’acaba la baixa per maternitat o paternitat i comença el problema. Algunes de les famílies van contactar amb la Bressoleta just abans de parir.

Ja van contra rellotge. Esperen el 2025.

De moment, ni la Mireia Pallés ni l’Aida Punsola, en tant que representants de les famílies, no són optimistes. És més, ni en el cas d’obrir una línia més per a Infantil 1 en tindrien prou ja que una aula-classe són 13 places.

Lluitaran, diuen, perquè se’ls escolti. Admeten que, el seu, no és un problema exclusiu de Vilassar de Mar sinó que passa en altres municipis. De fet, ja s’estan coordinant amb persones afectades d’altres pobles.

Des de Vilassar Ràdio, donarem veu a la regidora d’Ensenyament, Carla Fernández.