18è Aplec del Crist Mujal

Diumenge 14 de maig a partir de les 6 de la tarda tindrà lloc el 18è Aplec del Crist Mujal, al davant de la capella del Crist Mujal, ubicada al Polígon Industrial Els Garrofers, a la confluència dels termes municipals de Cabrils, Cabrera de Mar i Vilassar de Mar.

L’aplec està organitzat per Amics del Crist Mujal i els consistoris d’aquests tres municipis i s’iniciarà amb un ofici religiós, al que seguirà la presentació del llibre “Entre camins, bruixes i tempestes: les creus de terme del Vilassar històric”.

Es tracta d’una obra editada pel Museu Comunitari de Cabrils, amb el recolzament de l’Institut Ramon Muntaner, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, l’Ajuntament de Vilassar de Mar, l’Ajuntament de Cabrera de Mar i el Centre d’Estudis Vilassarencs.

A partir d’un mapa de 1777 dipositat a l’Arxiu Diocesà de Barcelona, s’ha reconstruït la història d’una sèrie de fites, en forma de creus.

El treball final és el resultat d’un llarg procés d’investigació i recerca en què han pres part diversos experts.

L’edició ha anat a cura de Laura Bosch i Jordi Montlló.

També hi han participat en l’obra Joan Bosch, Joaquim Graupera, Marc Pons, Josefina Roma, Josep Samon i Alexis Serrano.

 

 

L’obra conté fotografies.Les llegendes que envolten els orígens d’algunes creus es poden escoltar mitjançant codis QR, que conté el llibre, llegendes que estan interpretades per actors i actrius.

Recordeu: diumenge 14 de maig a les 6 de la tarda, dins del 18è Aplec del Crist Mujal,  presentació del llibre “Entre camins, bruixes i tempestes: les creus de terme del Vilassar històric”. Després de la presentació d’aquesta monografia històrica, se servirà xocolatada amb melindros i hi haurà una actuació musical.