18 municipis s’uneixen per promocionar la cuina del pèsol del Maresme

Portada opuscle Jornades pèsol 2013L’edició 2013 de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme bat rècord de participació. 18 municipis, el 50% més que l’any passat, i 105 establiments de restauració, el 48% més, promocionen la gastronomia de l’anomenada “perla verda del Maresme”. Les jornades van comencar el 14 de març i es perllongaran fins el 30 d’abril. Per part de Vilassar de Mar, hi estan participant els restaurants Botavara, El Terral, El Sot i Nova Atlàntida. Els altres municipis participants són: Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils,Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera i Vilassar de Dalt.


Botavara ofereix calamarcets saltejats amb pèsols del Maresme, pèsols del Maresme ofegats amb cansalada i botifarra negra i sípia amb pèsols del Maresme. El Terral presenta amanida de faves i pèsols saltats amb cruixent de pernil d’ànec i vinagreta de menta, ofegat de pèsols amb tallarines de sèpia i la seva tinta, llom de bacallà confitat amb cremós de pèsols i oli de botifarra negra, botifarra del Perol i botifarra negra a la brasa amb pèsols ofegats. El Sot ofereix pèsols de la floreta ofegats amb botifarra negra i cansalada; Nova Atlàntida presenta pèsols a la menta amb romesco, o bé remenat de gules, pèsols i allets tendres; timbal de salmó amb verdures i crema de porros, o bé tall rodó de vedella estofat amb shitake i puré d’arrel d’api i pastís de trufa de xocolata amb gelat de mandarina i reducció de maracuyá.

Tota la informació de les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme es pot trobar a l’opuscle editat pel Consorci de Turisme i pel Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra Maresme. 9.000 exemplars que es poden trobar a les oficines municipals dels ajuntaments participants, entre els quals es troba el de Vilassar de Mar, als establiments, al Consell Comarcal i a les oficines del Consorci de Turisme. L’opuscle recull l’àmplia i variada oferta de menús i plats de pèsol que ofereixen els establiments de restauració i es relacionen els productors locals de pèsols del Maresme. També surt el programa de les diferents activitats complementàries a l’entorn del pèsol que han organitzat els ajuntaments, com ara la Pesolada popular d’Arenys de Mar, el Tast gastronòmic de Canet de Mar, les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, la Mostra Gastronòmica del Pèsol i la Coca de Llavaneres o La Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres.