18 alumnes participen en la 16a edició del projecte Horitzó

Motivar alumnes per prevenir l’absentisme escolar o l’abandonament prematur dels estudis, ajudar-los a superar l’ensenyament obligatori i alhora estimular els seus interessos professionals i laborals. Aquest és l’objectiu del projecte Horitzó, que ja fa 16 anys que es desenvolupa a Vilassar de Mar.

Els 18 alumnes de 4rt d’ESO dels dos instituts del municipi que hi participen inicien aquest dimecres17 d’octubre la seva primera experiència en el món del treball fent pràctiques en tallers a diferents àrees i serveis municipals i també a comerços del poble. Els tallers proposats estan pensats com un primer contacte amb el món laboral amb l’objectiu d’incentivar els interessos dels joves en aquest àmbit. Enguany l’alumnat ha pogut escollir entre aquests tallers: taller de serveis (brigada d’obres i serveis), jardineria (brigada de jardineria), pintura i fusteria (brigada de pintura i de fusteria), educació infantil (Escola Bressol Municipal), biblioteca (Biblioteca Municipal), administració (Vilassar Comerç), atenció sociosanitària (Casal de Curació), comerç (llibreria Índex, floristeria Blanc Estudi Floral i sabateria Zamora), mecànica de bicicletes (Corriol), perruqueria (Ana Aranda), restauració (restaurant el Terral), pastisseria (Sweet 180º), xarcuteria (Can Pocurull), planxa i pintura (Rocauto). Els alumnes, durant el curs escolar, realitzaran tres d’aquests tallers.

L’acte de signatura dels convenis de col·laboració amb els dos instituts de secundària, el Vilatzara i el Pere Ribot, s’ha fet aquest passat dilluns 15 d’octubre amb la presència de l’alcalde, el regidor d’Ensenyament, el personal municipal que coordina el projecte, els directors dels dos instituts, els alumnes participants i els seus pares o tutors. L’alcalde Damià del Clot ha donat la benvinguda als nous participants i els ha animat perquè aprofitin un projecte que “desperta inquietuds i nous interessos”.