17 i 18 de desembre, actes solidaris per la Marató de TV3

 

Les associacions de mares i pares d’escoles de Vilassar de Mar, Pérez Sala, Vaixell Burriac, l’Escola del Mar, l’Escola Els Alocs juntament amb l’associació de Festes del Veral de l’Ocata, amb el suport de GOVI i més de 100 comerços han dissenyat, un any més, la seva gran Festa Solidària amb la Marató de TV3, el diumenge 18 de desembre. De 10 del matí a 2 de la tarda estaran al Passeig del Veral amb un munt d’activitats. Per exemple, tómbola benèfica amb els obsequis cedits pels comerços de Vilassar, mercat solidari de roba, llibres i joguines de segona mà, xocolatada, coca i pastissos, música, actuació dels Ssstrèpits, ball i moltes més sorpreses. Aquesta festa arriba a la seva novena edició.

La màgia no podia faltar en aquesta cita solidària. Així, Màgic Grup Maresme ha dissenyat per al dia abans, dissabte 17 de desembre, a les 7 de la tarda a la Sala Maria Roser Carrau, un espectacle de màgia en què actuaran Mag Màgic, Màgic Andreu, Mag Dodó, Oscar Sánchez, Madame Hellen, Màgic Kel. Tota la recaptació, al preu de 8 euros el tiquet, anirà íntegrament a la caixa de la Marató. La venda anticipada d’entrades s’efectua a Llibreria Índex.

La Marató de TV3 es dedica, enguany a les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular (artèries i venes). Són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut. De fet, van causar prop de 18 milions de morts l’any 2019; una tercera part de totes les defuncions a nivell mundial.Acostumen a ser malalties cronificades que impacten directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública. De quines malalties estem parlant? Doncs les més freqüents són la hipertensió arterial, l’arterioesclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Algunes d’aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D’aquí que la prevenció sigui un factor clau, com indiquen els experts.

Com sempre, s’ha editat un CD commemoratiu. Destaca el matrimoni musical entre la vilassarenca Judit Neddermann i Macaco que interpreten per a aquest disc de la Marató la cançó “Pel Cor”, que denuncia l’apropiació econòmica i cultural