14M Dia Internacional de l’Endometriosi

Avui 14 de març, Dia Internacional de l’Endometriosi, hem parlat amb l’Anna Bassolas. Ella pateix la malaltia, com gairebé 2 de cada de 10 dones al món, i per donar-li visibilitat, l’any passat va organitzar l’Endofest a Premià de Dalt. Aquest any, el 6 de maig, arribarà la segona edició del festival. Ens ho ha explicat al “Parlant de tot” en l’entrevista que ha portat a terme Joan escofet.

L’endometriosi és una malaltia caracteritzada pel creixement, fora de l’úter, d’un teixit similar al que recobreix l’interior de l’úter (endometri), cosa que pot provocar dolor, infertilitat o les dues coses.

És una malaltia sistèmica, crònica i sovint progressiva que, en alguns casos, pot arribar a ser incapacitant. Afecta a 190 milions de dones a tot el món i uns 2 milions i mig a Espanya. Provoca regles molt doloroses que, sovint, acaben en hospitalitzacions.

Per visibilitzar el problema, Anna Bassols, va crear el certamen Endofest. Un festival de música que se celebrarà a Premià de Dalt. La primera edició es va fer l’abril de l’any passat, la segona edició arribarà el 6 de maig, les coordenades, plaça de l’Expulsada, exterior pavelló d’esports de Premià de Dalt, festival diürn, amb música, xerrades, foodtracks i market, des de les 12 del migdia a la mitjanit. El menú musical el serviran “Delafé y las flores azules”, pels més menuts i menudes tot un clàssic infantil, “El pot petit”. Ramon Miravet i les premianenques Núria Cortacans i Carla Sants i el Dj Ernest Codina i la també Dj Marina, completen el cartell. Les entrades a l’Instagram Endofest.