14 actuacions per fer Vilassar de Mar més accessible

L’Ajuntament de Vilassar de Mar destinarà els 3.371.980 euros del Fons Estatal d’Inversió Local a un total de 14 actuacions que tenen com a prioritat fer Vilassar de Mar més accessible. Es preveu que aquestes actuacions generaran uns 202 llocs de treball, xifra per sobre de la mitjana prevista a nivell estatal.


Els projectes escollits per l’equip de govern busquen la millora de l’accessibilitat i la mobilitat, la millora dels espais públics en diversos àmbits i la millora dels equipaments municipals. El govern va organitzar dues juntes de portaveus amb tots els grups municipals amb l’objectiu d’explicar la proposta del govern i de recollir els suggeriments de l’oposició. Ahir, en el Ple de l’Ajuntament, l’alcalde va donar compte dels projectes presentats al Fons Estatal d’Inversió Local.
Entre els projectes destaca la reforma i adequació de l’edifici municipal del Camí Ral, 19, que ocupava l’antiga escola bressol, que s’ha tornat a recuperar per al patrimoni municipal per destinar-lo a un centre cívic per a la gent gran. El nou centre, que substituirà l’actual que es troba als baixos del carrer Sant Pau, 22, serà molt més gran i comptarà amb tres plantes, ascensor i patis exteriors.
Relació de projectes:
1.-Projecte d’adequació de la vorera, cantó muntanya, del carrer Santa Maria.
2.-Projecte d’enllumenat públic del carrer Cristòfol Colom, en el tram comprès entre l’av. Montevideo i el carrer Aduana.
3.-Projecte de les obres de peatonalització del carrer Sant Joan, entre el carrer Sant Josep i el carrer Cristòfol Colom.
4.-Projecte de les obres de peatonalització del carrer Aduana, entre el Camí Ral i el carrer Doctor Masriera.
5.-Projecte de supressió de barreres arquitectòniques del passatge Tramuntana i de la plaça Josep Tarradellas.
6.-Projecte d’adequació de les illes centrals de l’av. Arquitecte Eduard Ferrés, entre la Riera d’en Cintet i l’av. Montevideo.
7.-Projecte d’adequació de la vorera i la calçada del carrer Manuel Roca, entre la carretera de Cabrils i l’av. Montevideo.
8.-Projecte de les obres d’urbanització i enllumenat dels carrers Camí Ral, Sant Pere i Canonge Almera.
9.- Projecte de dos ascensors per al pas subterrani que comunica la plaça Pau Vila amb el Passeig Marítim.
10.- Adequació, rehabilitació i millora de les places públiques Andreu Teixidó, Carles Trias i Muralla.
11.- Adequació i reforma de l’entorn de la plaça Jeroni Gelpí.
12.- Millora i nova ordenació de les places Maria Vidal, Monjo i Pons i Josep Tarradellas.
13.- Reforma i adequació de l’edifici municipal ubicat al Camí Ral per a l’ús del col•lectiu de la gent gran.
14.- Obres d’asfaltat a diversos indrets del municipi.

Leave a Reply