136 persones han donat sang aquest abril al nostre poble

136 persones han efectuat donació de sang a la campanya de recollida d’aquest mes d’abril organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Aquesta campanya s’ha realitzat durant l’estat d’alarma i s’han aplicat per la seva realització totes les mesures decretades per les autoritats, com per exemple, la limitació del nombre de donants dins de cada franja horària i l’establiment de distància de segutetat entre els donants, entre d’altres.

S’ha dut a terme divendres 10 al matí, dissabte 11 al matí i a la tarda i diumenge 12 al matí, a les instal·lacions d’Àula de Música. Dels 136 donants, 18 efectuaven donació per primera vegada. Cal afegir que altres 18 persones van oferir-se per donar sang però no van poder fer-ho per prescripció del metge és el que tècnicament es coneix com a “oferiments”.

Sílvia Delgado, tècnica del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha fet un balanç molt positiu de com ha anat aquesta campanya i ha descatat que el nombre de persones que efectuaven donació per primer cop és alt.

Cada dia es necessiten 1.000 donacions de sang a Catalunya, ja que són imprescindibles per poder garantir l’activitat transfusional dels hospitals