13 alumnes participen en la 15a edició del projecte Horitzó

El projecte Horitzó compleix 15 anys amb 13 alumnes de 4rt d’ESO dels dos instituts del municipi, que a partir d’avui dimecres 18 d’octubre, inicien la seva primera experiència en el món del treball. L’objectiu d’aquest projecte és motivar aquests alumnes per tal de prevenir l’absentisme i l’abandó prematur dels estudis, ajudar-los a superar l’ensenyament obligatori i alhora estimular els seus interessos professionals i laborals.

 

Aquest passat dimarts 17 d’octubre es va fer a l’Ajuntament l’acte de signatura dels convenis de col·laboració amb els dos instituts de secundària, el Vilatzara i el Pere Ribot, amb la presència de l’alcalde, el regidor d’Ensenyament, el personal municipal que coordina el projecte, les directores dels dos instituts, els alumnes participants i els seus pares o tutors. L’alcalde Damià del Clot els va donar la benvinguda i els va encoratjar perquè aprofitin un projecte que “desperta inquietuds i nous interessos”.

 
Enguany s’ofereixen 17 tallers a diferents àrees i serveis municipals i també a comerços del poble. Els tallers proposats estan pensats com un primer contacte amb el món laboral amb l’objectiu d’incentivar els interessos dels joves en aquest àmbit i són els següents: taller de serveis (brigada d’obres i serveis), jardineria (brigada de jardineria), pintura i fusteria (brigada de pintura i de fusteria), educació infantil (Escola Bressol Municipal), biblioteca (Biblioteca Municipal), administració (Vilassar Comerç), atenció sociosanitària (Casal de Curació), comerç (llibreria Índex, floristeria Blanc Estudi Floral i sabateria Zamora), mecànica de bicicletes (Corriol), perruqueria (Ana Aranda), restauració (restaurant el Terral), pastisseria (Sweet 180º), xarcuteria (Can Pocurull), planxa i pintura (Rocauto). Els alumnes, durant el curs escolar, realitzaran tres d’aquests tallers.