12 projectes validats per a la 19ena. edició del Maresmusic

El Maresmusic, el concurs de música jove organitzat pels ajuntaments de Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar, ja ha donat a conèixer els 12 projectes validats i dels quals el jurat haurà de triar els cinc que actuaran a la fase final d’enguany, a Tiana. En total, s’han rebut 21 propostes per participar en la 19a edició del concurs, de les quals 12 són les que han passat el procés de validació i opten al premi local i a ser un dels cinc que arribaran a la fase final.

Els grups i artistes validats, que compleixen amb les bases del concurs, són 12 i representen aquestes poblacions: Vilassar de Mar, Tordera, Premià de Mar, el Masnou, Montgat, Mataró i Cabrera de Mar.

De Vilassar de Mar s’han validat tres projectes: Àlex Cortés, que enguany es presenta en format banda amb Roger Mir i Nil Canals, barrejant sonoritats electròniques amb acústiques; Candlemind, banda amb tres integrants amb estil rock indie; i The Old Times, artista amb temes fortament inspirats en cantants de la primera meitat del segle XX com Elvis Presley.

De Tordera arriben Dilema, grup de música urbana, i Llini, cantant de música trap. De Premià de Mar, Juliet Mayo, cantautora d’estil pop indie, i Punto de fuga, banda de cinc integrants amb música d’estils que van del pop al punk. De Montgat, M Street Bulevart, banda de rock i grunge, i Mireia Jofre, cantant. Del Masnou s’ha validat el projecte de la boy band de punk rock La abuela fuma; de Mataró, la cantautora Marina Canet i de Cabrera de Mar, la també cantautora Marta Kaoba. Les 12 propostes validades ja es poden escoltar al web del Maresmusic

Les 12 propostes validades ja es poden escoltar al web del Maresmusic.

Premis

El concurs compta amb els següents premis:

  • Premi consistent en la gravació audiovisual d’un concert en directe en un estudi, o plató de TV, per un valor de 2.000 €.
  • Premi consistent en la participació en una Fira Professional amb assessorament i acompanyament d’una empresa del sector per donar suport al “management”, per un valor de 500 €.
  • Premi consistent en la contractació remunerada en un festival de música itinerant de Catalunya, per un valor de 400 €.
  • Premi consistent en l’adquisició de material musical. S’escollirà per votació popular durant les actuacions, per un valor de 500 €.
  • Premi local a la millor proposta de cada municipi organitzador, dirigit a grups o solistes participants i residents a Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar. Els participants tenen accés a un premi a la millor proposta musical de cada municipi, encara que no sigui seleccionada per a la fase final del concurs. El grup seleccionat serà escollit per una persona representant de cada ajuntament. Cadascun dels municipis organitzadors podran atorgar el premi de la millor proposta de cada municipi a càrrec de les partides pressupostàries de cada ajuntament, en concepte d’una actuació a les festes majors del seu municipi o cicle musical municipal, per un valor de 600 € (IVA inclòs).

Què és el Maresmusic?

Maresmusic és més que un concurs. És una plataforma que ajuda als joves de la comarca amb recursos i eines per a la professionalització dels seus projectes musicals. Els principals objectius d’aquest concurs són:

– Millorar la formació musical dels músics que participen en el concurs.

– Promocionar als músics i les formacions novelles participants.

– Donar suport a la creació musical local i de la comarca.

– Fomentar la incorporació de músics emergents i novells als espais d’actuació musical del territori.

– Fomentar la participació de la dona al món de la música.