10 joves participen al projecte Horitzó aquest curs

Floristeria, perruqueria, brigada municipal o atenció sociosanitària. Aquestes són algunes de les ofertes incloses en el Projecte Horitzó. Vilassar de Mar ofereix a aquells nois i noies que, bé per dificultats d’aprenentatge, bé per desmotivació, tenen problemes per acabar l’ESO, una alternativa curricular. En virtut d’aquest conveni entre els dos instituts del nostre municipi i diferents agents locals, se’ls obre aquesta oportunitat de tastar el món laboral.

El projecte, doncs, pretén reduir l’abandonament escolar i estimular els interessos professionals de l’alumnat que es troba desmotivat.

Iniciat el 2002, per tant afrontem la 21ena edició. el projecte Horitzó permet que l’alumnat de 4t d’ESO dels dos instituts de Vilassar de Mar (el Vilatzara i el Pere Ribot) facin el seu primer contacte amb el món laboral fent pràctiques, dos dies a la setmana -dimecres i divendres- en tallers de diferents àrees i serveis municipals, així com en comerços i entitats del poble que hi col·laboren. Ells i ells continuen, alhora, amb els seus estudis.

La regidora d’Educació, Carla Fernández, va fer la presentació de la 21a edició amb l’alumnat participant, les famílies i les direccions dels dos instituts del municipi. Carla Fernández va destacar l’oportunitat que suposa per a l’alumnat participar en aquest projecte, sobretot perquè els pot ajudar no només acadèmicament sinó també a millorar la part emocional i d’autoestima.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell, destaca que el Projecte Horitzó reconforta i va recordar que és un projecte que, per una banda, dona oportunitats a qui les necessita i per altra banda mira d’ajudar a què els i les joves participants encarrilin la seva vida. L’alcaldessa va felicitar als i les joves que han entrat en aquest projecte i als instituts per la seva implicació en aquesta iniciativa.

Aquest curs són deu alumnes (sis del Vilatzara i quatre del Pere Ribot) els que es beneficien d’aquest programa, que compta amb aquests tallers per fer les pràctiques i dels quals cada alumne en farà tres.

L’oferta, per triar i remenar, és la seguent:

  • Monitoratge de menjador (Escola del Mar)
  • Perruqueria (Nivana Costa)
  • Serveis (brigada d’obres i serveis)
  • Educació infantil (La Bressoleta)
  • Atenció sociosanitària (Casal de Curació)
  • Floristeria (Blanc estudi floral)
  • Mecànica de bicicletes (Corriol)
  • Restauració (El Terral)
  • Xarcuteria (Can Pocurull)

Les direccions dels dos instituts de Vilassar de Mar han agraït a l’Ajuntament l’aposta per aquest projecte, que cada any dona fruits positius, i han encoratjat als participants a ser responsables i aprofitar-lo al màxim.

Marta Pons, directora del Pere Ribot, destaca que l’alumnat ho veu com una molt bona oportunitat per entrar al món laboral, ja que permet conèixer als alumnes, a través dels tallers, quins són els oficis i les branques que es poden triar i ha recordat que, en adaptar-se el projecte als seus currículums, els ajuda a aprovar l’ESO.   

També ha intervingut Marc Vilanova, director del Vilatzara, que anima els i les alumnes a afrontar aquesta oportunitat i ha recordat que la participació en aquest projecte és un valor afegit per als alumnes que hi participen.  

En marxa, doncs, la 21ena edició del Projecte Horitzons de l’Ajuntament de Vilassar de Mar en conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.