10 anys després Vilassar de Mar recupera l’Hereu i la Pubilla

Després d’una dècada sense celebrar-se; des d’aquest dissabte compte, ja, amb les nostrades figures de l’Hereu (David Sanjuan) i de la Pubilla (Núria Llinares). Un acte en el qual els representants del nostre municipi van estar escortats per hereus i pubilles de tot Catalunya. Ara, els toca, per endavant, un regnat en el qual representaran Vilassar de Mar per tot Catalunya i tindran presència en els actes institucionals que faci el nostre consistori.

Núria Llinares veia, doncs, com dissabte passat complia un somni que tenia des de petita; ella ja va ser pubilleta l’any 2010. Ara un període amb responsabilitats: representar Vilassar de Mar arreu i, també, donar presència en alguns actes institucionals.

Can Bisa va ser testimoni de la recuperació de la figura, de la institució del pubillatge. Prop de 200 persones, malgrat la intensa calor. I, de fet, segons explica Llinares la gent se’ls acostava per saber-ne més al voltant de la figura de la Pubilla i de l’Hereu. En David Sanjuan i la Núria Llinares no van estar sols, van venir representants de tot Catalunya.
La Pubilla aconseguia, dissabte, complir un somni que tenia des de 2010. A partir d’ara, representar Vilassar de Mar arreu de Catalunya i tenir presència en alguns actes institucionals del nostre consistori.

L’elecció d’aquestes figures representatives s’ha fet, aquest 2022 i després d’anys d’absència, amb la voluntat de recuperar aquesta tradició tan arrelada; això sí. Fent-la més participativa, social i activa amb la resta d’entitats de cultura popular i de la societat vilassarenca.

Per anar a buscar antecedents, ens hem de remuntar a l’any 2012. Ara fa 10 anys, doncs, que un 22 de juny, i a les portes de la Festa Major, es van escollir els representants del pubillatge vilassarenc que ens representarien durant l’any. Van ser l’Anna Corbalan i en Sito Montoya. La pubilleta era Anna Muñoz i l’hereuet Oliver Mustarós. La dameta? Elsa Monge.

Per saber-ne més, pots consultar els comptes d’IG i FB de l’Associació de Pubillatge de Vilassar de Mar o en els de Foment de les Tradicions Catalanes.