10 anys del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a cuidadors no professionals

 

Des del 2013, la Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran de Vilassar de Mar, amb el suport de la Diputació de Barcelona i altres entitats dedicades a la cura de les persones, organitza el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a persones cuidadores no professionals de persones amb dependència. En aquesta edició, l’entitat que col·labora és la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC).

El Grup de Suport és un espai de trobada entre persones cuidadores no professionals que viuen una situació similar i que comparteixen necessitats, preocupacions, vivències i coneixements. L’objectiu és reduir l’impacte negatiu de la cura que poden experimentar aquestes persones cuidadores i millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència.

Aquesta acció ofereix eines i suport emocional a les persones cuidadores no professionals amb la finalitat de millorar la comprensió de la situació de la persona amb dependència, així com la seva malaltia o deteriorament. A més, també se’ls orienta sobre com tenir cura d’un mateix: “cuidar sense descuidar-se”.

El passat 18 de gener es va iniciar el grup d’enguany en el qual participen 12 persones cuidadores no professionals. El grup es reuneix setmanalment, a l’Espai Galbany, al llarg de 10 sessions, d’una hora i mitja de durada. Les persones participants reben orientacions i suport emocional de la psicòloga de la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC).