10 anys de l’agermanament de Vilassar de Mar i Daimiel

El passat cap de setmana van tenir lloc les festes de Daimiel, la població manxega amb la qual està agermanada Vilassar de Mar des de fa 10 anys. Cada vegada hi assisteix una comitiva representant de Vilassar de Mar. Un dels participants, el primer tinent d’alcalde, Joan Roca, ha valorat positivament les festes d’enguany i ha explicat a Vilassar Ràdio que “els primer anys es feien uns actes més multitudinaris” i últimament aquest agermanament s’ha anat convertint en col•laboracions “de tipus cultural i esportiu, però queda més a nivell institucional, ja que l’economia obliga”.
Les tasques de la comitiva vilassarenca és representar el nostre municipi a Daimiel, de la mateixa manera que diversos regidors de la població manxega vénen a Vilassar de Mar per la Festa Major de Sant Joan. Enguany dos regidors del nostre municipio van anar a Daimiel en motiu de la Festa Major de la Virgen de las Cruces. Joan Roca: “vam estar al balcó de l’ajuntament, van presenciar el chupinazo que dóna el tret de sortida a les festes i a la tallada de cinta per inaugurar el recinte firal”.
A banda de la comitiva oficial de l’Ajuntament, a Daimiel també s’hi van desplaçar diversos vilassarencs per tal de dirigir l’elaboració de la tradicional catifa. En els darrers anys aquestes catifes s’han fet amb serradures tenyides en comptes de flors a causa del clima de Daimiel.

Leave a Reply