10 alumnes de quart d’ESO dels dos instituts han participat al Projecte Horitzó

10 alumnes de 4rt d’ESO dels dos instituts de Vilassar de Mar, el Pere Ribot i el Vilatzara, van cloure, ahir, la 21ena edició del Projecte Horitzó. Amb les seves famílies, amb l’alcaldessa de Vilassar de Mar Laura Martínez Portell, amb representants dels serveis municipals i dels comerços que han participat, tots i totes van fer una molt bona valoració del curs.

Tots i totes es van aplegar, ahir dimecres, a l’Espai Galbany per compartir l’experiència i celebrar el curs. En el Projecte Horitzó 23-24 han participat 10 alumnes, sis del Vilatzara i quatre del Pere Ribot, que durant dos dies a la setmana han assistit a tallers, fent el seu primer contacte amb el món laboral.

El projecte ofereix una resposta alternativa a aquells alumnes que, tot i mostrar capacitats suficients per assolir l’ESO, presenten dificultats d’aprenentatge o estan desmotivats. El projecte els ha engrescat i els ha ofert l’oportunitat de conèixer un ofici.

Monitoratge de menjador a l’Escola del Mar, perruqueria a Nivana Costa, obres i serveis amb la brigada municipal, educació infantil a La Bressoleta, atenció sociosanitària al Casal de Curació, floristeria a Blanc estudi Floral, mecànica de bicicletes a Corriol, restauració al Terral i xarcuteria a can Pocurull han estat els tallers que els ha obert tot un món d’experiències, que els mateixos alumnes han descrit com a molt positives.

L’alumnat va valorar l’ajuda, acompanyament, dedicació i confiança de tots els serveis municipals i comerços locals que els han acollit, fent-los sentir com un més de l’equip. Alguns, fins i tot, han descobert la seva vocació de futur: mestres, cuiners, floristes o cuidadors de persones grans. 

Tant la regidora d’Educació, Carla Fernández, com l’alcaldessa, Laura Martínez, han agraït la bona predisposició de totes les persones que han fet possible el projecte.