Xerrada per donar a conèixer els avantatges de la Borsa d’habitatge de lloguer social i jove i la plataforma Compartir habitatge

  •  

Aquest divendres 16 de desembre la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar organitza una xerrada informativa a can Jorba per explicar les possibilitats i avantatges que ofereix la borsa d’habitatge de lloguer social i la borsa d’habitatge jove. També es donarà a conèixer la Plataforma ‘Compartir habitatge’. La xerrada anirà a càrrec d’Anna del Clot, responsable tècnica del servei d’habitatge del Consell Comarcal del Maresme, i tindrà lloc a les 19 hores.

El servei de la Borsa de lloguer social i jove ofereix avantatges tant per als propietaris com per a les persones interessades en llogar un pis. Els primers poden llogar els seus habitatges amb les garanties i seguretat que els hi ofereix la mediació d’una administració pública, i els segons poden trobar pis a un preu més assequible que el del mercat lliure.

Què ofereix la Borsa de Lloguer als propietaris d’habitatges?
La Borsa de Lloguer ofereix als propietaris d’habitatges els següents serveis gratuïts:
– Informació i assessorament.
– Seguretat i garantia en la tramitació, execució i seguiment del contracte, així com mediació en cas de conflicte.
– Assegurança multirisc de l’habitatge gratuïta durant els 5 anys del contracte de lloguer.
– Acolliment a l’Aval Lloguer, sistema de cobertura de la Generalitat que assegura el cobrament del lloguer fins un màxim de 6 mesos. S’activa en el cas que s’iniciï un procés judicial per l’impagament de la renda per part de l’arrendatari.
– Defensa jurídica que cobrirà les despeses del procés judicial en cas d’haver d’activar l’Aval Lloguer.

Durant la xerrada també es presentarà la plataforma Compartir Habitatge (www.compartir-habitatge.net), impulsada pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Barcelonès coordinat amb el Servei Comarcal d’Habitatge. L’objectiu és donar a conèixer els recursos existents a la xarxa que permeten posar en contacte persones que volen llogar o sotsarrendar parcialment el seu pis amb d’altres persones que volen llogar una habitació.

Leave a Reply