Vilassar de Mar, única població maresmenca que incrementa les donacions en el Gran Recapte dels Aliments

  •  

Exhibició de múscul solidari al nostre municipi en la darrera edició del Gran Recapte dels Aliments. De fet, Vilassar de Mar és l’única població del Maresme en la qual han augmentat les donacions. Aquest 2019 s’han recollit als cinc supermercats del nostre municipi 19.640 quilos de menjar per als més necessitats; un 6% més que en l’edició de l’any passat. Al Maresme, en canvi, les donacions han baixat en 25.000 quilos.

Vilassar de Mar s’ha convertit, doncs, en l’excepció a una regla que confirma un descens en les donacions durant la celebració del Gran Recapte que, organitzat pel Banc dels Aliments, es va celebrar a tot Catalunya els darrers 22 i 23 de novembre. Núria Massafreds, responsable de comunicació del Banc dels Aliments explica que, a Vilassar de Mar, es van aplegar 98 voluntaris (se’n demanaven 100). Fruit de la seva feina, al nostre municipi es van recollir 19.640 quilos de menjar solidari. Un significatiu augment del 6% en relació al 2018 quan es van aplegar 18.490 quilos. Tot acompanyat per uns voluntaris que, en el cas de Vilassar de Mar, per exemple, van haver de doblar torns per cobrir totes les hores.

Van recaptar el que es demanava des de Banc dels Aliments: oli, llet i conserves de carn, peix o verdures. Amb tot, i malgrat les directrius, la gent dona el que pot: molta llegum seca o sucre, com destaca Massafreds.

Per si una cosa es caracteritza el Banc dels Aliments és la gran velocitat amb la que es reparteixen les donacions. En dos dies, les famílies més necessitades, ja poden començar a omplir el rebost. Ara bé, malgrat la bona campanya del Gran recapte a Vilassar de Mar, al Maresme s’ha registrat un preocupant descens. Dels 289.600 quilos de 2018 als 269.000 d’enguany.

Vilassar de Mar, doncs, segueix sent, un any més, un exemple de solidaritat.

 

  • 112
    Shares