Vilassar de Mar s’adhereix al Dia Mundial de l’Activitat Física

  •  

Amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància de dur una vida físicament activa a qualsevol edat, Vilassar de Mar s’adhereix al Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) que es celebra aquest dimecres, 6 d’abril. La iniciativa, de caràcter mundial, vol fomentar que la ciutadania es mogui amb el missatge “Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia”, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb el sublema “Junts per una vida activa i feliç”.

 
Aquest dimecres 6 d’abril, coincidint amb el DMAF, els centres educatius han organitzat diferents activitats amb els alumnes com ara caminades pel poble o activitat física dins dels centres. L’activitat central, però, serà una caminada popular, organitzada per la Comissió d’estils de vida saludables, que tindrà lloc el diumenge 10 d’abril a les 10 del matí. La caminada tindrà un recorregut aproximat de 5,5 Km i el punt de sortida i arribada serà la plaça de l’Ajuntament. Recorregut: pl. de l’Ajuntament, passeig Marítim (direcció Mataró) fins al pas de vehicles de Cabrera de Mar per anar cap a la Riera d’en Vinyals, Ronda Catalunya, Carretera d’Argentona, av. Eduard Ferrés, av. Carles III fins al pont que arriba al carrer Jeroni Anyé, Sant Artur, av. Lluís Companys, Ronda Vilassar (direcció N-II), parc de la Mar Xica, pas soterrani fins al passeig Marítim i tornada cap a la pl. de l’Ajuntament.

El Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) està impulsat per AgitaMundo (Xarxa Mundial per a la promoció de l’activitat física), que va celebrar-ne la primera edició l’any 2002 a Sao Paulo (Brasil) amb el suport de l’OMS, que qualifica el Dia com a essencial en la lluita contra el sedentarisme. AgitaMundo aconsegueix, any rere any, aglutinar en aquesta jornada al voltant d’uns 6.700.065 participants en 3.700 esdeveniments celebrats a 30 països de tot el món (com ara Estats Units, Brasil, Finlàndia o l’Índia). En l’edició del 2010, 36.890 persones i 175 entitats van participar activament a Catalunya en la celebració de la jornada.

Leave a Reply