Vilassar de Mar pionera al Maresme amb un projecte per promoure la lectura des del primer mes de vida

  •  

Dissabte passat, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch va acollir la firma del conveni “Nascuts per llegir” amb el qual l’Ajuntament de Vilassar de Mar s’adhereix a aquest projecte per fomentar la lectura des de nadons. L’acte va incloure una sessió de ballmanetes, activitat adreçada a famílies amb nens i nenes de 0 a 3 anys.

“Nascuts per llegir” té l’objectiu d’involucrar la comunitat que té cura dels infants en la promoció del plaer per la lectura des del primer mes de vida, establint un vincle afectiu entre adults i petits al voltant del llibre. La Regidoria de Cultura i la de Sanitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i el Centre d’Atenció Primària, conjuntament amb la família i educadors, treballaran transversalment per promoure la lectura en nadons de 0 a 3 anys. Algunes de les activitats que es portaran a terme a la Biblioteca Municipal dins del marc del projecte són l’Espai Nadó, petita escola de pares i mares, i tallers com el ballmanetes o contes amb massatges. D’altra banda, a la sala d’espera del CAP Dr. Masriera hi haurà punts d’informació del projecte i petits espais de lectura de contes.

“Nascuts per llegir” té com a objectiu conscienciar els pares i mares del benefici de la lectura. Explicar o llegir un conte ajuda a millorar la relació entre pares i fills, estimula el plaer d’escoltar, imaginar, crear i el d’aprendre.

Leave a Reply