Vilassar de Mar organitza la primera Marató d’estils de vida saludables

  •  

Sensibilitzar la població i transmetre hàbits per portar una vida més saludable. Aquest és l’objectiu de la primera Marató d’estils de vida saludables que es farà aquest dissabte 23 d’octubre a Vilassar de Mar. Set hores amb tallers, xerrades i activitats per a la promoció i prevenció de la salut. Vilassar Ràdio emetrà un programa especial demà dissabte al matí i a la tarda sobre aquesta marató des de l’estand que tindrà al CEIP Pérez Sala.

La Marató està estructurada al voltant de vuit activitats diàries de la vida quotidiana: respirar; menjar i beure; moure’s i mantenir una postura corporal correcta; eliminar; reposar i dormir; evitar riscos; comunicar-se i interactuar; i treballar i divertir-se. Cadascuna d’elles es treballarà en uns tallers que han preparat les AMPES de les escoles i la Regidoria d’Esports amb entitats esportives i que en conjunt prendran la forma d’una gimcana, una manera atractiva per fer participar als infants, en considerar-se una franja d’edat fonamental per començar a adquirir hàbits saludables.

Receptes de cuina, tallers en directe de com preparar un menjar sa a càrrec de restauradors locals, xerrades per part de diferents metges, tastos de menjar, activitats esportives com ioga, meditació, hoquei, bàsquet, spinning, pilates i d’altres de culturals com contes, música, ball de bastons, timbals, nans o manualitats, seran altres activitats que s’aniran succeint al llarg del dia. L’escenari serà el CEIP Pérez Sala en el següent horari: de 10 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h.

La Marató compta amb la implicació de més de 30 entitats del poble i està organitzada per la Comissió d’estils de vida saludables. La Comissió es va crear l’any 2009 arran del resultat d’un estudi sobre sobrepès i obesitat en la població infantil de Vilassar de Mar. Està impulsada per la Regidoria de Sanitat i formada també per les Regidories d’Esports i d’Educació de l’Ajuntament, centres educatius, AMPES i el CAP. Des de la seva creació ha dut a terme diferents accions per promoure una alimentació saludable com ara tallers de cuina, de menjar sa a la platja, d’alimentació a alumnes de primària, tastos de fruita o conferències, entre d’altres.

Leave a Reply