Vilassar de Mar interessat en l’ordenança d’estalvi d’aigua

Vilassar de Mar forma part dels 16 pobles del Maresme interessats en implantar l’ordenança d’estalvi d’aigua, segons informa el Consell Comarcal del Maresme. Aquest ens comarcal està assessorant aquells municipis que han expressat la seva voluntat d’implantar una ordenança d’estalvi d’aigua com a mesura per fer front a futurs nivells d’excepcionalitat en la gestió de l’aigua. 

La iniciativa d’implantar en el territori l’ordenança d’estalvi d’aigua va sorgir en la Taula de Sequera, impulsada pel Consell Comarcal del Maresme amb l’objectiu d’establir criteris comuns per donar una resposta unitària als problemes que es deriven de l’aplicació del decret de sequera. 16 municipis de la comarca hi formen part: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, Malgrat de Mar, Òrrius, Santa Susanna, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià i Vilassar de Mar.

L’ordenança d’estalvi d’aigua fixa uns criteris mínims que han de tenir els edificis de nova construcció i aquells que han de tenir una important rehabilitació i que se centra en els següents punts: la instal•lació d’airejadors a les aixetes i dutxes, la col•locació de reguladors de pressió d’aigua d’entrada, l’ús de reutilitzadors de l’aigua sobrant de piscines, la utilització de captadors d’aigua de pluja, l’ús de recirculadors de l’aigua de dutxes i banyeres, cisternes dels vàters, l’aprofitament d’aigües subterrànies i l’estalvi d’aigua en jardins.

Leave a Reply