Vilassar de Mar acollirà divendres la II Nit de les Lletres Maresmenques

  •  

Òmnium Maresme celebrarà a Vilassar de Mar la segona edició de la Nit de les Lletres Maresmenques. Després de l’èxit de la primera edició celebrada a Mataró, l’entitat aposta per la continuïtat de l’acte amb l’objectiu de reivindicar la literatura comarcal. L’acte estarà conduït pels periodistes Mireia Llonch i Guillem Roset, que portaran el públic per un petit viatge pel Maresme, descobrint persones i iniciatives literàries representatives de la riquesa de les lletres a la comarca amb l’acompanyament musical de la formació vilassarenca Bernat Casares Trio.

 
La Nit recordarà l’obra de Palau i Fabre en l’any del centenari del seu naixement convidant a Manel Guerrero, designat comissari de l’Any Palau i Fabre pel patronat de la Fundació Palau i Fabre, situada a Caldes d’Estrac.L’acte també posarà l’atenció sobre la novel•la negra que al Maresme compta amb casos d’èxit com el festival Tiana Negra, que ha celebrat aquest any la seva cinquena edició, o el recent Vilassar de Noir. Sebastià Bennassar, escriptor i director del Tiana, desxifrarà l’èxit d’aquest gènere literari.

 
La vetllada comptarà també amb la participació de l’escriptora Tina Vallès, guanyadora del premi Anagrama de novel•la amb ‘La memòria de l’arbre’ (Anagrama, 2017) i, finalment, també es pararà atenció als més petits, descobrint com des de les escoles es treballa per incentivar la lectura entre els lectors més joves prenent com a exemple l’escola La Roureda de Tordera.

 
La Nit de les Lletres Maresmenques compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el Tecnocampus-Mataró Maresme i se celebrarà a l’Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8 Vilassar de Mar) el divendres 7 d’abril a les 8 del vespre. L’entrada es gratuïta amb invitació que es pot demanar a maresme@omnium.cat o al 93 798 17 16 (de dilluns a divendres de 18 a 20h).

 

Amb la voluntat d’impulsar el coneixement dels autors locals, Òmnium ha editat una llista amb les novetats del darrer anys publicades en català per escriptors vinculats al Maresme.

 

Les publicacions des de Sant Jordi de 2016 superen el 50 títols en les categories de ficció, no ficció, poesia i infantil i juvenil. La llista, però, seguirà oberta durant els propers dies amb l’objectiu que aquells escriptors que no hi constin i hagin publicat un llibre en català durant el darrer any puguin posar-se en contacte amb l’entitat.