Vaga a Renfe el 14 i 30 d’agost i 1 de setembre   

Atenció si s’han de desplaçar en tren aquest dimecres 14 d’agost. Renfe ha cancel·lat trens amb motiu dels tres dies de vaga, convocada pel sindicat CGT, que resten per realitzar-se. Són el 14 d’agost, el 30 d’agost i l’1 de setembre. Els serveis mínims seran d’un 75%, pel que fa a Rodalies, en les hores punta; mentre que en les hores vall, és a dir, no punta, circularan un de cada dos trens. Està previst que les aturades transcorrin entre les 12:00 i les 16:00 i entre les 20:00 i les 24:00 de cada un dels dies, segons va detallar la CGT en un comunicat, en què demanden un augment de la taxa de reposició, el “fre” de l’externalització de serveis, així com un impuls a la promoció interna i a la conciliació.

Foment ha fixat uns serveis mínims d’un 75% com a màxim en les hores punta de Rodalies i del 50% per a les hores vall. A més, el decret de serveis mínims fixa un 65% d’operació als trens de mitja distància, un 78% en alta velocitat-llarga distància i un 25% en trens de mercaderies.

La CGT, el sindicat convocant, ha qualificat els serveis mínims de “desmesurats“, i ha afirmat en un comunicat que Foment “voreja la prevaricació” i que genera un gran desequilibri entre “el dret fonamental de vaga i el dret a la mobilitat”.

La companyia oferirà als viatgers afectats viatjar al següent tren amb un horari més pròxim al que s’hagi comprat o anular o canviar el bitllet sense cost addicional, segons ha assenyalat en un comunicat.

Notícies relacionades

Vilassar de Mar recupera la normalitat després d’un temporal de Llevant que deixa un mort al Maresme
L’Aula d’Extensió Universitària afronta el tercer curs amb més salut que mai
Resums dels dos plens celebrats el 21 d’octubre
Raquel Robles, en llibertat amb mesures cautelars després de ser detinguda dissabte a Barcelona