Una vuitantena de persones estrenen el circuit inclusiu “Sumant Capacitats” de Vilassar de Mar

  •  
Vilassar de Mar és el 20è municipi de Catalunya que disposa d’un circuit “Sumant Capacitats”, ruta pensada per promoure la igualtat social, l’esport, la salut en entorns on cadascú s’hagi de superar. Aquest passat diumenge 19 d’abril el circuit es va estrenar amb la participació d’una vuitantena de persones, algunes de les quals van fer el recorregut en cadira de roda. L’acte va comptar amb la presència d’Anna Vives i Marc Vives, que encapçalen el Projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium, d’on sorgeix la idea de fer aquests tipus de circuits.

Eduard Jornet, pare del Kilian Jornet, ha estat l’encarregat del disseny del circuit que en el nostre municipi aprofita part del traçat de la ruta saludable Del Mar-Vaixell Burriac (3,98 km, desnivell +/- 52 m), i a més té una variant de menys distància (2,38 km, desnivell +/- 34 m), apta per a persones amb cadira de rodes elèctrica, Joëlette i Handbike. La idea és que infants, persones grans o amb problemes de mobilitat, mentals o intel·lectuals tinguin el seu espai per practicar esport i gaudir de la natura.

Circuit inclusiu:

Recorregut Circuit 20A (adaptat cadira de rodes elèctrica, Joëlette i Handbike): Av. Eduard Ferrés des de la cantonada amb av. Montevideo, Sénia del Rellotge, passeig Sant Joan de Mar, Mestral, av. Montevideo, camí de sota el cementiri, Torrent de la Muralla, pas entre els dos camps de futbol, Eduard Ferrés direcció Barcelona fins acabar a la cantonada amb av. Montevideo.

Recorregut Circuit 20: Av. Eduard Ferrés des de la cantonada amb av. Montevideo fins el pas entre els dos camps de futbol, Torrent de la Muralla, av. Montevideo, av. del Progrés direcció Barcelona, baixada pel Torrent dels Bassals, av. Lluís Companys, Carles III i final a l’av. Eduard Ferrés cantonada av. Montevideo.