Un total de 101 alumnes de Vilassar de Mar comença la Selectivitat

101 alumnes de Vilassar de Mar, 69 del Vilatzara i 32 del Pere Ribot, han començat, aquest dimarts, les proves d’accés a la Universitat. La selectivitat es perllongarà fins aquest dijous. Les notes se sabran a partir del 27 de juny quan es publicaran al web de la Generalitat.

A Catalunya s’examinen, des d’aquest dimarts i fins dijous, gairebé 34.000 alumnes procedents de l’últim curs de batxillerat, cicles formatius o matrícula lliure. Ha estat una nit de nervis per als 101 alumnes de Vilassar de Mar. Acompanyats pels vocals dels dos instituts, el Pere Ribot i el Vilatzara, s’han examinat de Llengua Catalana i Llengua Castellana amb un descans de mitja hora entre una prova i l’altra. Són dues de les quatre matèries comunes juntament amb Llengua Estrangera i Història.

També arribarà el torn a una vinculada a les seva opció de batxillerat que poden ser Matemàtiques, Llatí, Fonaments de les Arts i Matemàtiques Aplicades. En la Fase Específica podran escollir tres assignatures d’entre una vintena de propostes.

Les novetats d’aquesta convocatòria passen per resituar Història de la Filosofia en la fase específica i per reservar com a mínim una plaça per alumnes gitanos per afavorir l’accés a l’educació superior d’aquest col.lectiu.

A les proves de la Selectivitat d’aquest mes de juny hi arriba l’anomenada Generació Z. Majoritàriament nascuts l’any 2000, amb un domini total de la pantalla i del món digital que hauran d’examinar-se amb paper i bolígraf. Les notes es podran consultar al web de la Generalitat a partir del 27 de juny.

Notícies relacionades

Arriba un any més el festival “Vilassar de Mar amb la Marató de TV3”
La cantant vilassarenca Judit Neddermann participa al disc solidari de la Marató de TV3
Diumenge, acte de celebració del centenari de “Els Pastorets” de Vilassar de Mar
Vilassar de Mar es bolca un any més en la Marató de TV3