Un Nadal ple de propostes

  •  

L’ambient nadalenc es respira des de fa dies a Vilassar de Mar. La Fira de Nadal va ser una bona ocasió per comprovar-ho amb una quarantena de parades diverses i una bona resposta per part de la gent. Ajuntament i entitats han organitzat diferents activitats per gaudir de les festes.

La Regidoria de Festes Populars ha organitzat diferents actes: el 24 de desembre, a les 18 h, arribarà el cagatió a la plaça de l’Ajuntament. Amb uns avis i un nét entranyables, els infants de Vilassar de Mar reviuran aquesta tradició i podran fer cagar el tió a cops de bastó. El 29 de desembre farà la seva aparició el Carter Reial per recollir les cartes dels infants. Com ja és habitual farà un recorregut a cavall des de la plaça Vicenç Martí fins a la plaça de l’Ajuntament. Serà en aquest punt, a les 18.30 h, on recollirà les cartes amb les peticions dels més menuts. Per acomiadar l’any, el 31 de desembre, s’ha organitzat una Nit de Cap d’Any a la pista annexa del pavelló d’Esports Municipal amb entrada gratuïta. La festa començarà mitja hora després de les campanades amb la banda del Drac, ball amb versions dels anys 70 i 80. A 2/4 de 4 de la matinada hi haurà sessió de Dj per als més joves. El 5 de gener serà el dia màgic de la Cavalcada. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda i seguirà l’itinerari d’anys anteriors, omplint-lo de molt color. Des del polígon industrial sortiran les carrosses dels tres Reis i la seva comitiva de patges, acompanyats per carrosses d’entitats del poble, el trenet de Vilassar Comerç i un nombrós grup de voluntaris.

Activitats de les entitats
Les entitats del poble també viuen intensament el Nadal i han organitzat nombroses activitats. L’Associació de Veïns/es el Barato i el Tucutuc decoren per primera vegada l’arbre de Nadal del barri del Barato i conviden a tothom a compartir aquest moment. Serà aquest dimecres 21 de desembre a les 18 h i l’activitat comptarà també amb una cantada popular de nadales. Aquesta mateixa associació de veïns, el dia de la Cavalcada, a les 4 de la tarda, ha preparat una xocolatada popular a la plaça Carles Trias.
El 26 de desembre, a les 12 h, la Coral Englantina organitza el XXXII concert de Sant Esteve a l’Ateneu Vilassanès. El Centre Cívic Lluís Jover ha preparat la lectura del poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra per al 28 de desembre, a les 19 h, a la sala Roser Carrau. L’entitat dedicada al món de l’slot i l’escalèxtric organitza un campionat al Centre Social Mn. Josep M. Galbany. El 29 de desembre, a les 17 h, farà el taller de preparació de cotxes i pistes, i el dia 30, a la mateixa hora, tindrà lloc el campionat. L’exposició de pessebres i diorames del grup de pessebristes de la parròquia de Sant Joan no falla a la cita nadalenca. La mostra es pot visitar fins al 8 de gener al centre parroquial del carrer Sant Josep, 13.

Els Pastorets
L’obra més representada per Nadal, Els Pastorets, també es podrà veure al municipi. La versió de Folch i Torres és la que interpretarà durant tres dies La Tropa Teatre a l’Ateneu Vilassanès: el 26 de desembre a les 20 h, i l’1, el 7 i el 8 de gener a les 19 h. La versió dels Pastorets de Ramon Pàmies es representarà en dues ocasions de la mà de l’Associació Cultural Nats el 51, a can Madrona: el 14 de gener a les 22 h i el 15 de gener a les 19 h.

Leave a Reply