Tret de sortida a les Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet al Maresme

  •  

Jornades Bolet 2015Els bolets desperten passió a la comarca. Cada any tenim una cita gastronòmica amb els bolets i cada any un centenar d’establiments (restaurants, carnisseries, xarcuteries i, fins i tot, forns i pastisseries) ofereixen les seves especialitats gastronòmiques boletaires.  A banda d’aquesta oferta, diversos municipis de la comarca organitzen fires, mostres, xerrades… i altres esdeveniments estretament vinculades a la cultura del bolet. Cal recordar que al Maresme en tenim catalogades més de 700 espècies. Les Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet comencen avui i es perllongaran fins el 30 de novembre. En aquesta edició hi participen 19 municipis, entre els quals es troba Vilassar de Mar. De la nostra localitat, l’establiment Can Pocurull-Xarcuteria i Plats Cuinats ofereix botifarres de bolets, bull blanc amb bolets, peus de porc farcits de botifarra de bolets i foie, paté de campanya amb bolets.

A més de la nostra localitat, també hi participen Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Dalt.

Possiblement les cites gastronòmiques dels bolets siguin les que generen més activitats complementàries. Vilassar de Dalt celebrarà la 16 Fira del bolet i la natura; Sant Pol de Mar la V Fira de la tardor; Sant Iscle de Vallalta la 18a Festa del bolet; Sant Cebrià de Vallalta les XII Jornades de la tardor i el bolet, la Festa Viu el parc i el mercat del vi i el formatge;Premià de Dalt la XVIII Exposició i tast de bolets; Pineda de Mar la Tardor gastronòmica; Mataró la Fira de Tardor i la 31a Exposició de bolets del Maresme; Canet de Mar la V Festa del bolet i Caldes d’Estrac la Boletada popular. Tota una sèrie de propostes que conviden a visitar els municipis tot gaudint dels sabors de tardor.

Per no perdre cap opció, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra, han editat un opuscle que recull tant les ofertes gastronòmiques dels establiments participants com les activitats que es desenvolupen a cada municipi. També incorpora 5 receptes gentilesa de diferents restaurants acompanyades de la proposta de maridatge amb vins de la DO Alella que fa la reconeguda sommelier Rosa Vila.

 

Leave a Reply