Transpirenaica solidària: creuar el Pirineu amb la motxilla de la vida i la de l’equipatge

Fer 800 km, en 42 dies, travessant el Pirineu des del País Basc al Cap de Creus portant dues motxilles: la de la vida i la de l’equipatge. Aquest és el sentit de la Transpirenaica social solidària: un repte de transformació social per a la joves tot caminant per la muntanya. 500 participants faran la travessia del 16 de juny fins el 27 de juliol.

La caminada és la culminació, la visualització d’un projecte de transformació social. Joves, i no tant joves, amb dificultats i problemes d’integració, compartiran experiències, paisatges i patiment amb 200 voluntaris que faran la travessia representant diferents empreses i entitats socials.

L’objectiu és vetllar per inclusió social, cercant oportunitats i sortides. Els organitzadors del repte veuen la muntanya com a via d’unió i d’apropament. Directors d’empresa i joves amb risc d’exclusió social han de fer el mateix esforç per arribar al final del camí.

La Transpireniaica no és una cursa competitiva. Això ho volen deixar molt clar els seus organitzadors. Tothom arribarà al final, els costi més o els costi menys. Com a la vida. Allà, als Pirineus, els nois i noies cercaran un futur millor i teixiran una xarxa que els aculli. No són ninis. Busquen una oportunitat, com apunten els organitzadors.

El recorregut, seguir el GR 11. Des Del País Basc fins al Cap de Creus. Encara estan obertes les inscripcions al web. Consultant la pàgina podràs trobar diferents maneres de col.laborar amb aquesta iniciativa.

Escolta l’entrevista aquí.

Notícies relacionades

Tot a punt per al tradicional Tastet d’Estiu
Es recullen 38 tones de roba usada en els primers sis mesos de 2018
Comença la temporada d’estiu a Vilassar Ràdio
Campanya de conscienciació per mantenir neta la platja