S’enderroca l’antiga fàbrica de Can Bosch

  •  

enderroc-bisa1.JPGEl govern municipal de Vilassar de Mar ja ha enderrocat l’antiga fàbrica de Can Bosch. l’Executiu local, en mans de CiU, ha arribat a un acord amb els propietaris per enderrocar l’edifici,  situat al nucli antic. A Can Bosch, que també es coneix com Can Marçal, s’hi han de fer pisos de promoció pública i també un centre cultural, encara que de moment, i per optimitzar l’espai, s’hi farà un aparcament.

Aquesta antiga fàbrica s’havia d’enderrocar perquè una de les actuacions urbanístiques més importants que s’han de fer al nucli antic s’ha de dur a terme en aquest espai. L’operació va començar dimarts al matí i en els pròxims dies s’haurà de retirar la runa.
Feia mesos que els propietaris de Can Bosch i l’Ajuntament negociaven, i ara l’acord ja és imminent perquè ha estat el consistori qui ha donat l’ordre que s’enderroqués. A més, l’edifici de Can Bosch amenaçava ruïna i el govern no ha volgut córrer el risc que es repeteixi l’episodi de l’ocupació, que va acabar amb quatre joves detinguts –tres noies i un noi– a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar.
La façana de Can Bosch no s’ha enderrocat. És la paret que dóna al carrer del rector Bartina, el que segueix l’església de Sant Joan. ICV-EUiA de Vilassar de Mar ja ha fet diverses peticions a l’alcalde Joaquim Ferrer perquè aquesta façana es mantingui tal com és, ja que està protegida al Pla General d’Ordenació Urbana.

L’operació urbanística d’enderroc de Can Bosch està lligada amb la de Can Bisa. Així, està previst que aquesta casa que l’anterior govern tripartit va adquirir fa cinc anys es converteixi finalment en un equipament cultural. L’objectiu és que Can Bisa i el que era la impremta Garcia i Can Bosch s’uneixin en un mateix àmbit perquè tot es converteixi en un equipament cultural que tindrà més de 600 m², que s’afegeixen als ja existents de 200 m² de Can Bisa.
A sobre de la sala cultural, s’hi construiran divuit pisos de promoció pública, que pertocarien a l’àmbit del mercat municipal, que és una altra de les operacions urbanístiques més importants que el govern de majoria absoluta de Vilassar de Mar haurà d’afrontar en aquest mandat i que té com a objectiu construir un nou mercat, un edifici d’oficines i habitatges privats al centre del municipi.

Leave a Reply