Segona edició de la “Tertúlia de joves” al Parlant de tot

  •  

Els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Vilatzara de Vilassar de Mar han agafat, aquest dijous, el relleu dels seus companys del Pere Ribot i s’han assegut als micròfons que els serveix Vilassar Ràdio, en el marc de la Tertúlia per a Joves que s’inclou en el matinal “Parlant de Tot” que presenta Jaume Cabot, per expressar què senten, com viuen l’actualitat i el més important, com pensen els alumnes de casa nostra.

Ens han visitat en Xevi, la Berta, l’Adriana, el Xavier i en Vladimir i els cinc alumnes no s’han deixat res al pap. Diàleg i respecte han estat, segurament, les paraules més repetides per aquests nois i noies de 15 anys.

Han demostrat estar molt posats en l’actualitat (han demostrat estar molt al cas del implica l’article 155), han lamentat no rebre, a vegades, respostes per part dels interlocutors que no pensen com ells, han admès no tenir por (han parlat de ràbia i incertesa) i en un aspecte han coincidit tots. Ni el Govern català ni l’espanyol ho estan fent del tot bé. Tots els extremistes són dolents, han conclòs de manera unànime.

Queda ben clar que els alumnes del Vilatzara saben, perfectament, què és i que significa el número del dia: l’article 155.

Als seus 15 anys, són conscients que alguns polítics espanyols els han posat en el punt de mira alertant sobre el suposat adoctrinament a les escoles catalanes i sobre la suposada absència del castellà a les aules. Ells no han caigut a la trampa i han mostrat la seva indignació.

Els alumnes de quart d’ESO del Vilatzara també han explicat situacions personals respecte a l’actualitat que es viu a Catalunya. Hi ha qui ha hagut de fer pedagogia amb familiars que viuen a l’estat espanyol.

De tota manera, des del Vilatzara i de manera pràcticament unànime coincideixen que els dos governs en conflicte, el català i l’espanyol, b. Els extrems són dolents, diuen
El que és cert és que els alumnes cada cop s’interessen més per les notícies. De fet, molts s’han activat el twitter per seguir l’actualitat i el consum d’informatius ha augmentat.

No tenim por” ha estat un dels lemes més repetits aquests dies. Els nois i noies de 4rt ESO del Vilatzara no en tenen pas. En tot cas, parlen de ràbia i incertesa.

La Tertúlia dels Joves dels Instituts de Vilassar de Mar seguirà la setmana vinent. Com sempre, els dijous. Arribarà el torn del Pere Ribot.

Per escoltar la tertúlia clique aquí.

(Redacció: Joan Escofet)