V Beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local

  •  

Mireia Olivé i Cristany i Tate Cabré Massot han estat les guanyadores de la cinquena convocatòria de la beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local de Vilassar de Mar que convoca de forma biennal l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

En nom i representació del Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba, han presentat un projecte d’investigació titulat Vilassar de Mar indià que té com a objectiu estudiar el llegat dels indians a Vilassar de Mar en tots els seus àmbits, establir les característiques de singularitat i autenticitat dels indians al nostre poble i proposar instruments de difusió cultural del seu llegat.

La beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local està dotada amb 6.010 euros i té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, i del patrimoni cultural i artístic.

La primera edició de la beca, any 2002, va premiar el treball de Francesc Caballé per l’estudi sobre la formació de Vilassar de Mar que portava com a títol La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX i que tenia com a objectiu estudiar la transformació del municipi en aquest període. La segona edició, any 2004, la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX. El guanyador de la tercera edició, any 2006, va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat. El premiat de la quarta edició, any 2008, va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007. L’Ajuntament ha publicat els treballs de les tres primeres i l’any vinent publicarà el de la quarta.

Leave a Reply