Recta final del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)

  •  

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que està duent a terme l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona, entra ara a la fase final amb diferents actes per donar a conèixer entre la població les propostes d’actuacions que han estat treballades de forma coordinada entre l’equip tècnic redactor, els serveis tècnics municipals i la Taula de Mobilitat (formada per representants de tots els grups municipals). El PMUS definirà quines estratègies i accions s’han de desenvolupar al nostre poble en els propers anys, del 2017 al 2022, per aconseguir un model de mobilitat sostenible, segur i integrador.

Des de desembre de 2015, en què es va presentar el document de diagnosi amb la radiografia de com estava el municipi en temes de mobilitat analitzant les voreres, els passos de vianants, el transport públic, la xarxa de vehicles o l’aparcament, la Taula de Mobilitat ha anat treballant les accions a dur a terme, incorporant també les aportacions rebudes per la ciutadania. Els eixos sobre els quals es proposen un total de 64 actuacions són els següents: millores per a la mobilitat a peu, per a la mobilitat en bicicleta, per a la mobilitat en transport públic, en vehicle privat motoritzat i millores en l’aparcament.

Per donar a conèixer aquestes propostes d’actuacions, el dimarts 23 de maig a les 7 del vespre es farà un acte públic a la Biblioteca Municipal. També s’instal·laran carpes al carrer el dissabte 27 i el diumenge 28 de maig i finalment, per acabar d’implicar a la ciutadania i comptar amb la seva participació en aquesta darrera fase, es faran uns tallers de debat, oberts a tothom, previstos per al 10 de juny, de 10 del matí a 2 de la tarda per debatre la proposta tècnica presentada per l’equip redactor del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Des de l’Ajuntament es recorda que també hi ha un correu electrònic per fer aportacions a aquesta darrera fase del PMUS: plamobilitat@vilassardemar.cat. El document que recull les propostes d’actuacions es podrà consultar al web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.