Recolzament a la fibromiàlgia

  •  

Aquest matí l’alcalde de Vilassar de Mar ha tornat a signar el conveni amb l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) perquè les persones afectades per la malaltia puguin realitzar un programa específic d’activitat física a la Piscina Municipal que contribueixi a la millora de la seva qualitat de vida. La fibromiàlgia és una malaltia complexa que provoca cansament generalitzat i dolor a les articulacions sense causa aparent i que altera la vida quotidiana de les persones que la pateixen. El conveni té la vigència d’un curs escolar i es renova de forma anual. Aquest és el setè any que es realitza.

L’alcalde, Joaquim Ferrer, ha volgut destacar l’esforç que fa l’Ajuntament per continuar amb aquest programa en un context de crisi com l’actual.

Per part de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia del Maresme han assistit dues de les seves coordinadores, Ramona de la Rosa i Petra Caballero, que han assenyalat els beneficis tant físics com emocionals que comporten activitats com les que es desenvolupen a la Piscina Municipal de Vilassar de Mar.

El programa inclou una sessió de teràpia aquàtica que es fa els dimarts i els dijous al matí. L’activitat té capacitat per acollir dos grups de fins a 15 persones, amb preferència per als afectats residents a Vilassar de Mar. A més, per a les persones afiliades a l’ACAF, l’activitat és gratuïta.