Previsió de venda de roses per Sant Jordi

  •  

S’acosta Sant Jordi, la diada més important del sector de la flor a Catalunya. Es comercialitzaran sis milions de roses, un 15% de les quals es cultiven al Maresme, mentre que la resta s’importa d’altres països. El principal país exportador és Holanda, seguit d’Amèrica Llatina –és molt important el mercat colombià– i de Sud-àfrica. Aquestes importacions generen una ferotge guerra de preus amb els productors catalans, que sovint tenen un costos de producció molt més elevats. L’excepcionalitat de la diada, però, fa que finalment hi hagi mercat per a tothom. A més el fet que la diada sigui en dia laborable sempre fa preveure una bona punta de vendes. Els floristes també s’han mostrat optimistes pel que fa al nivell d’afectació de la crisi econòmica. En aquest sentit, el vicepresident del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Josep Pastó, ha assegurat que Sant Jordi ‘és un dia especial i la gent la crisi la passarà per alt’. Pastó ha afegit que aquest dia ‘tothom ha de rebre una rosa’.

L’activitat aquests dies és frenètica als vivers i al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar. Pastó és optimista pel que fa a les vendes d’enguany i celebra que el sector visqui jornades com aquesta després d’anys de penúries. 

Pel que fa a les varietats que tenen més demanda, continuen estan les roses vermelles al primer lloc del rànquing, com les ‘Samurai’, les ‘Lovely Red’ o les ‘Sey Red’, que aglutinen pràcticament el 90% de les vendes. Tot i això, com en cada nova edició de Sant Jordi, apareixen nous colors i varietats que es posen de moda, com el blau, el blanc o la rosa amb els colors de la senyera.

Segons expliquen des del Mercat de Flor, aquest anys s’està donant molta importància al guarniment de les roses, més enllà de l’espiga, la senyera i l’embolcall de plàstic. El passat mes de març, el Mercat va organitzar un taller de guarniment orientat als professionals i dedicat exclusivament a Sant Jordi.

Leave a Reply