Presenten el llibre 1918-2018 L’Agrícola de Vilassar de Mar 100 anys

Aquest divendres 2 de març, a partir de dos quarts de vuit del vespre a la Sala Roser Carrau, es presenta el llibre 1918-2018 L’Agrícola de Vilassar de Mar 100 anys. Un treball de l’escriptora Anna Lleonart i editat amb el segell de la Llibreria Index que dirigeix la Pepi Bruguera. Es tracta d’un recull d’anècdotes i entrevistes d’aquest sindicat que té els seus orígens en la patata i que, posteriorment, va evolucionar cap a la flor i la planta. L’entitat dibuixa els actes del seu centenari.

L’Agrícola es va constituir un 14 de gener de 1918. Originàriament, es va fundar com a una entitat per comercialitzar la patata, tal i com recorda el gerent Perer Lloret. Recollir un segle de vida no és una tasca fàcil. L’escriptora Anna Lleonart explica la seva feina. 19 entrevistes i moltes hores de treball. La voluntat ha estat la fer un llibre per als propis pagesos.

Anna Lleonart revela que, en el moment d’escriure el llibre, hi ha dos moments que l’han colpida: la importància que va tenir la patata en el seu moment i la voluntat de la gent assalariada que decideix fer un pas endavant per crear una entitat cabdal per a Vilassar de Mar

En el llibre ens endinsem en la història d’un sindicat que ha tingut un munt de noms al llarg d’aquest primer segle de vida.

Si vols escoltar l’entrevista sencera, clica aquí.

Notícies relacionades

Manuela Calero anuncia primàries per decidir el futur polític de la formació Vilassar de Mar Sí que pot/si Puede
Ampli predomini de la bandera verda a les nostres platges durant aquest estiu
Valuós empat del Vilassar a Girona
Olga Zuloaga, regidora no adscrita, avança que no es tornarà a presentar a les eleccions del proper 26M