Presentació del número 26 de la revista vilassarenca ‘Singladures’

  •  

La Biblioteca Ernest Lluch acollirà divendres 18 de desembre a 2/4 de 8 de la tarda la presentació del número 26 de la revista ‘Singladures’, amb Jaume Vellvehí i Altimira (Grup d’Història del Casal – Mataró), que farà una xerrada amb el títol “150 anys dels Jocs Florals de Barcelona. Certàmens literaris al Maresme: Vilassar de Mar 1887”. La revista es podrà adquirir a l’Ajuntament, a l’Escola Nàutica (c. Santa Eulàlia, 40) i a la Biblioteca Municipal E. Lluch. L’acte està organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. La revista “Singladures” compila articles referents a la història de Vilassar de Mar i la comarca del Maresme.

En aquest volum, el número 26, el contingut és aquest:
– Presentació, per Laura Martínez Portell
– Prefaci Extraordinari tercer aniversari del CEV, per Alexis Serrano Méndez
– Editorial, per Ramon Iglesias Romaguera
– Fitxes arqueològiques del Maresme i del Vallès I. La Roca D’en Toni (Vilassar de Dalt). Oriol Font i Cot. Dr. en prehistòria.
– Els senyors de la Marina de la Selva (ss.XIII-XIV). Alejandro Martínez Giralt – Centre de Recerca d’Història Rural, Institut de Recerca Històrica, Universitat de Girona.
– Els Alzina-Mateu (o Mateu- Alzina) 500 anys de nissaga marinera. Miquel Estruch i Traité Genealogista.
– L’Esperanto i Vilassar de Mar. Damià de Bas. 
-150 anys dels Jocs Florals de Barcelona. Certàmens literaris al Maresme: Vilassar de Mar 1887. Jaume Vellvehí i Altimira (Grup d’Història del Casal – Mataró)
– Jeroni Martorell, el Servei de Monuments Històrics i la salvaguarda del patrimoni de la Generalitat de Catalunya (1936-1939). Jordi Amat i Teixidó (Amics de Calella)
– Carme Rovira i Fortuny (Vilassar de Mar 1907 – Alta Saboia 1985). M. Gràcia Gelpí Maltas
– Recensió: Vilassar de Mar i altres mons. De Josep Roca Pagès. Sol Teixidó Blanch

Leave a Reply