Presentació de la campanya “A Catalunya, fem créixer el verd”

  •  

Dimecres 7 d’abril es va presentar en roda de premsa la campanya “A Catalunya, fem créixer el verd”, que impulsa la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya amb el suport dels departaments d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Medi Ambient i Habitatge, i Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. La campanya s’ha engegat fa 24 hores als principals mitjans de comunicació catalans amb l’objectiu de promoure un canvi cultural envers la cultura de les flors i les plantes: la nova cultura del verd. Els anuncis d’aquesta campanya destaquen el paper imprescindible que les flors i les plantes exerceixen en la societat com a font de benestar, de qualitat de vida i de sostenibilitat, que cal que siguin incorporats a tots els àmbits, ja sigui a casa o la feina. S’han realitzat també bosses reutilitzables i adhesius per als punts de venda i els vehicles.

La roda de premsa, que es va celebrar al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, situat a Vilassar de Mar, va comptar amb la presència del Secretari General de Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Xavier Castella, la directora de Serveis de Departament de Medi Ambient,  Elisenda Rius, el gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua,  Adolf Martínez, i Laura López, en representació del Consorci de Comerç, Artesania i Moda del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Van acudir a la presentació membres dels diferents col•lectius professionals que representa la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Débora Jover-Santiñà. 
El president de la CHOC, Josep Vizcarro, va exercir d’amfitrió donant la benvinguda als assistents i als mitjans de comunicació. El vicepresident, Joan Roig, va explicar els fets que van motivar la posada en marxa de la campanya arran del Decret de sequera de 2008. Roig va ressaltar “l’esforç de totes les entitats implicades en la campanya de la nova cultura del verd a Catalunya, sense precedents a l’Estat espanyol”. Per la seva banda, el secretari de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, Jorge Muñiz, va assenyalar que aquest és el principi d’un projecte estratègic i de futur per al sector. “El canvi que volem aconseguir -va dir-  es basa en els efectes beneficiosos de la jardineria i la vegetació en el benestar comú”, remarcant la necessària complicitat de l’Administració i dels mitjans de comunicació per aconseguir-lo.

Les entitats de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya que han fet possible la campanya “A Catalunya, fem créixer el verd” són el Gremi de Jardineria de Catalunya, l’Asociación Española de Centros de Jardinería, la Federació d’Agricultors Viveristes de Catalunya, Mercabarna-Flor i el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.

Leave a Reply