Presentació del llibre “Júlia M”, de Sílvia Romero

  •  

Dijous 13 de maig a 2/4 de 8 de la tarda, a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar, tindrà lloc la presentació del llibre “Júlia M”, premi Ramon Roca Boncompte 2008, de Sílvia Romero. La Júlia M. o Júlia Muntanyola és una anciana de 70 anys, a qui l’Elisa, la veritable protagonista d’aquesta novel•la, es troba de veïna en canviar-se de pis. A través de la correspondència entre la Júlia i la seva mare, l’Elisa descobrirà una història de sentiments i ens endinsarà en un repàs de la nostra memòria històrica, amb dones enfrontades a la seva realitat i a elles mateixes.

El resultat és una narració fascinant plena de tendresa i humanitat, i el lector ho rep amb petites mostres dosificades mitjançant uns diàlegs àgils i farcits d’humor, unes cartes que mantenen la intriga i l’interès capítol rere capítol, i les reflexions de la protagonista, que uneix les diverses trames en un sol argument.
Sílvia Romero (Barcelona 1962) és llicenciada en Filologia Catalana. S’inicia en el món de la literatura amb l’escriptura de contes infantils, alguns d’ells publicats a la revista Tretzevents, però la seva dedicació es vincula a la novel•la. Té publicades “Amor a sang freda” (finalista II Premi Sèrie Negra de Novel•la) i “Ànima mesquina” (guanyadora XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó). També ha guanyat diversos certàmens literaris de narrativa curta i li han editat un recull de relats breus “Verbes” (III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu).

L’acte de presentació correrà a càrrec de l’escriptora Anna Massip i comptarà amb la presència de l’autora de l’obra Sílvia Romero.

Leave a Reply