Presentació a Vilassar de Mar de “La nit als armaris”, de Raquel Picolo

  •  

L’escriptora Raquel Picolo va presentar divendres passat el seu primer llibre de ficció en solitari “La nit als armaris” a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar, amb un gran èxit de públic que va omplir la sala. L’acte que va ser presentat per Jordi Solé i Camardons, editor del llibre, va comptar també amb la participació de l’escriptor Vicenç Llorca, qui a través d’una amena conversa amb l’autora, va desvetllar aspectes de la seva vida que han influït en la seva obra, així com  la seva visió de la literatura i del llibre del que és autora.


“La nit als armaris”, publicat per Voliana Edicions, està format per dotze narracions que comparteixen un origen comú, pallarès, i que, a banda de l’aspecte testimonial de la cultura pallaresa, tracten temes diversos com les psicoteràpies i les demències, l’estrangera benefactora i la importància de les històries i de l’escriptura per viure. En vàries narracions hi trobem trames de maduració i, també, variacions de l’argument del dimoni enganyat.
Jordi Solé Camardons va exposar la voluntat de Voliana Edicions de donar veu a autors que tenen molt a dir per l’originalitat i la veritat de les seves idees i per la bellesa de les seves paraules. Va assenyalar com una riquesa del llibre el treball amb el lèxic pallarès que la Raquel Picolo ha fet a “La nit als armaris”, i que es recull en un glossari al final del llibre.
Raquel Picolo és una escriptora nascuda a Cerbi (Valls d’Àneu, Pallars Sobirà) i que viu a Vilassar de Mar. És doctora en biologia, editora  i guionista. Treballa com a free lance, de professora d’escriptura creativa, comunicació escrita i guió audiovisual, conductora de clubs de lectura i editora. “La nit als armaris” és la primera obra literària que publica en solitari.

Leave a Reply