Orienta’t: jornades per dotar d’eines nois i noies de 4rt d’ESO a l’hora d’escollir el seu futur

Organitzades per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Orienta’t són unes jornades d’orientació acadèmica i professional, que s’allargaran fins el divendres 3 de maig, pensades per alumnes de 4rt d’ESO i les seves famílies en un moment cabdal de la seva formació en el qual han de triar què volen ser quan siguin grans.

El principal objectiu d’Orienta’t és donar a conèixer als joves, que acaben l’etapa d’orientació obligatòria, les diferents opcions de formació reglada post obligatòria. Les jornades explicaran els diferents tipus de batxillerat i també tenen per objectiu acompanyar nois i noies en un moment de canvi, transició educativa i d’escollir un futur que, segurament, els marcarà.

En definitiva, Orienta’t servirà per dotar d’eines a pares, mares i agents educatius per acompanyar en un moment clau de presa de decisions.

El programa està dividit en xerrades i tallers, taules i converses i activitats de tarda

  • Pel que fa a les xerrades, el dimarts 30 d’abril i el dijous 2 de maig José Alonso, a la Sala Carrau, parlarà de com identificar i entrenar les teves competències, Roman Castro, a l’Ateneu, reflexionarà sobre com ens preparem per a les professions del futur i a la sala petita de la Sala Roser Carrau s’instal.larà el gimnàs de competències per entrenar i treballar les competències transversals a través d’activitats grupals.
  • També el dimarts i dijous a les taules i converses es faran xerrades tecnològiques, econòmiques, científiques, d’arts i humanitats en els diferents espais que conformen Orienta’t.
  • Pel que fa a les tardes, es tocaran temes tan interessants com apropar-se a com aprèn el cervell, reenganxar-se als estudis, explorar els itineraris acadèmics després de la ESO o orientar-se en família.

 

Punts d’informació als instituts

Aquestes jornades d’orientació acadèmica i professional se celebraran, en jornades de matí i tarda, a l’Ateneu, a la Sala Roser Carrau, a Can Bisa i a l’Escola d’Adults Els Ametllers. A més, s’instal.laran dos punts d’orientació a cada institut per orientar de manera individual els alumnes. El dijous 2 de maig seran al Pere Ribot i el divendres 3 de maig, al Vilatzara. De dos quarts de 10 del matí fins a dos quarts de tres. Destinats a alumnat de 4rt d’ESO i Batxillerat.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, tall de trànsit a l’avinguda Carles III
La vilassarenca Bad Gyal triomfa al MOMA de Nova York
Resum de la plenària extraordinària del dijous 11 de juliol
Consells per suportar l’onada de calor prevista per als propers dies