Obertes les inscripcions per participar a la rua de Carnaval

  •  

La Comissió de Festes de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ja té a punt les bases de participació a la rua de Carnaval 2014, que tindrà lloc el dissabte 1 de març.

Les comparses que vulguin participar a la rua i vulguin optar a premi podran consultar les bases de participació a aquest enllaç del web municipal, i podran concursar totes aquelles comparses que com a mínim tinguin 10 components. Tenen temps per inscriure’s per correu electrònic fins al 18 de febrer a l’adreça: vinesqj@vilassardemar.cat.

Les carrosses de les comparses tindran unes dimensions màximes de 4,5 m de llarg x 2,5 m d’ample x 3,5 m d’alt. En el cas de les carrosses de grans dimensions, i especialment si venen de fora de Vilassar de Mar, caldrà demanar l’acompanyament de les carrosses amb una instància a l’Ajuntament abans del 28 de febrer.

La rebuda del rei Carnestoltes, el 27 de febrer, Dijous Gras, donarà el tret de sortida a les festes de Carnaval, que finalitzaran el 5 de març amb l’enterrament de la sardina.

L’acte per donar la benvinguda al rei Carnestoltes es farà amb un berenar amb botifarra d’ou i animació per als més menuts. Continuarà el dissabte 1 de març al matí amb el carnaval infantil a la plaça Picasso i culminarà amb el pregó i la gran rua, que sortirà del carrer Santa Eulàlia a les 19.30 h i recorrerà els carrers del poble fins a arribar al Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín. Allà es farà el tradicional ball de disfresses i el lliurament de premis.

El jurat de Carnaval valorarà l’originalitat, el vestuari, la coreografia i l’atractiu de les comparses concursants, i concedirà premis de 700, 600, 500, 400 i 300 euros a les cinc primeres comparses, així com el premi Toni Linares a la millor carrossa, que consistirà en un esmalt i un premi en metàl·lic de 700 euros. També hi haurà un premi a la participació popular que es computarà mitjançant l’emissió de vots via codi QR.

L’endemà, el diumenge 2 de març, tornarà el carnestoltes del Firobi adreçat als més petits. L’enterrament de la sardina, el dimecres 5 de març, posarà el punt i final a la celebració, amb la crema del rei Carnestoltes i l’inici del regnat de la Vella Quaresma.