Oberta la preinscripció a l’Escola d’Adults Municipal “Els Ametllers”

Fins el dimarts 25 de juny és obert el termini de preinscripció a l’oferta formativa de l’escola municipal d’adults Els Ametllers, de Vilassar de Mar, per al pròxim curs 2019-2020. L’horari per realitzar la preinscripció és, fins al 21 de juny de 4 de la tarda a 8 del vespre, i el 25 de juny de 10 del matí a 2 de la tarda. (93 759 36 94). Tots els cursos es faran preferentment a la tarda, no obstant en funció de l’organització algun curs es podría fer al matí. Cal recordar que l’escola es reserva el dret a no obrir un grup si no s’arriba a un mínim d’alumnes inscrits. Pel que fa a la matrícula, per als alumnes amb preinscripció serà del 4 al 6 de setembre, i per als alumnes sense preinscripció, a partir del 9 de setembre fins a omplir grups.. L’horari de matriculació serà de 4 a 9 del vespre.

L’oferta formativa està formada per aquests cursos:

-Alfabetització, neolectors i Cultura General . El primer nivell té com a finalitat iniciar o consolidar la lectura, l’escriptura i el càlcul, el segon nivell millorar l’expressió de la llengua escrita, la lectura i els coneixements generals, i el tercer nivel donar a conèixer a la gent gran els trets bàsics de la cultura. La lengua vehicular es el català. Tots tres són anuals.

-Graduat en Educació Secundària . Es tracta d’un curs anual organitzat per trimestres, de 17 hores setmanals. Aquest curs és per a obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària, equivalent a l’ESO.

-Curs de preparació a la prova d’accés a un Cicle formatiu Grau Mitjà . Aquest curs, de 330 hores, es realitza des de setembre a maig i està condicionat a les dates de l’examen. L’objectiu és superar la prova d’accés a un cicle formatiu de Grau Mitjà.

-Curs de preparació a la prova d’accés a Grau Superior . Consta de 390 hores i es realitza de setembre a maig, condicionat a les dates de l’examen. L’objectiu és a superar la prova d’accés a un cicle formatiu de Grau Superior.

– Prova d’accés a la Universitat per a Majors de 25/45 anys. Curs de 7 hores setmanals, que es realitza de setembre a maig, condicionat a les dates de l’examen. Curs adreçat a superar la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys.

-Mòdul quadrimestral d’informàtica. Es realitzarà dos dies a la setmana. Inclou des de cursos d’iniciació en el maneig de l’ordinador fins a un nivell d’usuari autònom amb diferents mòduls especialitzats (sistema operatiu, correu electrònic, edició de textos i imatges, xarxes socials…).

-Cursos d’anglès -nivell I, II i III. Es porten a terme dos dies a la setmana. Un primer curs per aprendre nocions bàsiques d’anglès, adreçat a persones que no tenen cap coneixement d’aquesta llengua. Un segon nivell adreçat a persones que tenen nocions elementals de la llengua anglesa. I un tercer nivell de continuïtat de l’idioma i consolidació del nivell A2. Es tracta de cursos anuals.

-Cursos d’acollida de català i castellà per a persones nouvingudes . Es tracta de cursos quadrimestrals , de tres hores a la setmana, adreçats a persones nouvingudes que volen tenir un primer contacte amb la llengua catalana o castellana o que necessiten ampliar els seus coneixements en comprensió i expressió oral i escrita de la llengua catalana o castellana.

-Taller de lectura. Es porta a terme una hora a la setmana cada quinze dies, per promoure el gust per la lectura i el debat sobre el sentit dels textos. L’objectiu del qual és afavorir la comunicació entre les persones, l’adquisició de coneixements i l’estimulació de la creativitat i la imaginació.

-Speaking, listening, reading and comprehension. Curs d’un dia a la semana destinat a fomentar els espais de conversa, lectura i comprensió de textos en aglès. Per a poder accedir, s’ha d’haver cursat anglès III o superar una prova d’accés

Notícies relacionades

Damià del Clot afronta la nova etapa com a president del Consell Comarcal del Maresme amb la voluntat de “recosir pactes”
Ja han començat els treballs de recuperació de la marquesina del restaurant Tres Leones
Recuperar el Pla de Mobilitat del Maresme i avançar en la gestió del litoral seran els eixos de la presidència de Damià del Clot al capdavant del Consell Comarcal del Maresme
La Policia Local deté dos homes acusats d’un presumpte delicte de robatori amb força en interior d’establiment comercial